Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Aνοιχτή επιστολή με θέμα "Σκέψεις και διαπιστώσεις επί θεμάτων της γενέτειράς μου με κύριο ενδιαφέρον την πρόσφατη Ιππική Έκθεση".

Η παρούσα, αποτελεί ανοιχτή επιστολή προς όλους τους συμπολίτες μου, προς κάθε ενδιαφέρομενο φορέα, προς κάθε αρμόδιο φορέα, προς κάθε έναν από εσάς, που τοποθετεί την ιστορία μας, τις παραδόσεις μας, το κοινό καλό σε υψηλό σημείο της ύπαρξής του, με το δικαίωμα της αναδημοσίευσης (χωρίς αλλοιώσεις ,όπως προβλέπεται). Αυτονόητη βέβαια είναι η  υποβολή της αρνητικής ή θετικής κριτικής, αφού αποτελεί μέγιστη βαθμίδα της εγωπάθειας να απαιτούμε μόνο ευμενή σχόλια.
 Η κάθε μου προσπάθεια για το καλό του τόπου που γεννήθηκα , που μεγάλωσα και  όπου είμαι δημότης, είναι μακριά από κάθε πολιτικοποιημένη πτυχή. Όπως έχω δηλώσει σε φίλους και γνωστούς δεν ενδιαφέρομαι για υποψηφιότητες, αφού για αρκετά χρόνια ακόμη, ο χρόνος μου είναι υπέρ πλήρης. Η ενασχόλησή μου με τη γενέτειρά μου, δεν παραμένει σε συζητήσεις και την απλή αρθρογραφία, ατομικά αλλά και ως μέλος 3 συλλόγων, έμπρακτα προσφέρω και συμμετέχω όσο μπορώ, όπου μπορώ. Αρχικά ενημερώνω δημοσίως, όλους ,όσους υπογείως εκφράζουν την ενόχλησή τους για την παρουσία μου στα δρώμενα της Ανδραβίδας μας, μέσω του τύπου ή της φυσικής μου παρουσίας, πως τέτοιες συμπεριφορές δεν με αγγίζουν. Επικοινωνώ με τους ανθρώπους, μόνο μέσω ευθείας οδού. Στη συνέχεια το ενδιαφέρον για τον τόπο μας, για τη χώρα μας γενικότερα είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη  και πρέπει να αποτελεί υποχρέωση, αν θέλουμε να προχωρήσουμε ως κοινωνία.Αυτό το δικαίωμα και την υποχρέωση δεν επιτρέπω σε κανένα αρνητικό στοιχείο να μου τα κλονίσει.


Με συναισθήματα λύπης διαπιστώνω, γενικά στο διαδίκτυο την εικόνα μιας τοπικής κοινωνίας στην οποία η πολιτικές διαμάχες έχουν ξεπεράσει τα όρια. Διακρίνω έναν πρωτόγνωρο χειρισμό στον τίτλο του δημοτικού συμβούλου στην περιοχή μας, που μεταφράζεται σε ένα άτομο με απυρόβλητα χαρακτηριστικά.Άτομα επίσης που εκπροσωπούν επίσημους φορείς να γράφουν ανορθόγραφα και ασύντακτα, αδικαιολόγητο σήμερα που υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου από διαδικτυακά λεξικά.
'Όσον αφορά την Ανδραβίδα και το άλογο, αναφέρω πως  η σχέση της πόλης και τους ευγενούς τετράποδου συναντά τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Πριν 82 χρόνια ξεκίνησε υπό την αιγίδα κρατικών φορέων η Ιππική Έκθεση, η οποία διακόπηκε για 7 χρόνια σε μια δύσκολη  περίοδο για την Ελλάδα. Αποτελούσε το ετήσιο γεγονός, που οι πρόγονοί μας περίμεναν και τιμούσαν με λεβεντιά και σεβασμό.
Σήμερα, στη γενέτειρά μου για πολύ σοβαρούς λόγους -δυστυχώς- δραστηριοποιούνται δύο ομάδες σχετικές με το άλογο. Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες, αλλά είμαι διαθέσιμη να περιγράψω όπου κρίνω σκόπιμο, πάντα με ντοκουμέντα, τα πως και τα γιατί. Το ορθό θα ήταν, η καθεμιά εκ των ομάδων να ασχολείται με την εξέλιξή της, δίχως αρνητικά βέλη προς την άλλη. Έχω προσωπική άποψη και στοιχεία αδιάσειστα για τον τρόπο συμπεριφοράς κάποιων.....που με στενοχωρεί αφάνταστα καθόσον πρόκειται για άτομα που μας συνδέουν πολλές ωραίες στιγμές και δεν μπορώ να πιστέψω την αλλαγή του χαρακτήρα τους..


Προς πληροφόρηση αναφέρω ότι , πριν περίπου δυο χρόνια μετά από μια συζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με  ένα θέμα περί των αλόγων και στην οποία συμμετείχα......στη σελίδα μου εμφανίστηκαν υβριστικότατες αναρτήσεις ( μέσω συγκεκριμένης σελίδας) καθώς επίσης ακολούθησαν απειλητικά μηνύματα με λεξιλόγιο πολύ κάτω από τη γη...Στην αρμόδια υπηρεσία....υπάρχουν τα στοιχεία, υπάρχουν τα αποτελέσματα της έρευνας η οποία επαναλαμβάνεται ,αφού πριν λίγες ώρες διαπιστώθηκε  μια επανάληψη..κατόπιν περιγραφής μου για κάποια δρώμενα που έγιναν πρόσφατα. Ερωτώ αυτή η αντίδραση δηλώνει πολιτισμό; Στις εκδηλώσεις της νεότερης ομάδας όπου είμαι μέλος, με αθέμιτα μέσα γίνεται εμφανής προσπάθεια...από κάποιους πάλι...προς ακύρωση αυτών. Εξαπολύονται ύβρεις  προς τον Πρόεδρό μας, έναν άνθρωπο ηθικό και σοβαρό, εκτροφέα με φάρμα 7 αλόγων, ο οποίος έχει επισκεφτεί πολλές φορές το εξωτερικό για να μάθει και να δει ..περί των ίππων. που συνεχίζει την ιστορία την οποία κληρονόμησε απ' τον πατέρα του. Έναν άνθρωπο που οργώνει την Ελλάδα και εκπροσωπεί την Ανδραβίδα, με δικό του κόστος , δίχως να απαιτεί αποζημίωση..απλά ζει αυτό που κάνει.Παρακολουθώ με έκπληξή μου , άτομα εντελώς άσχετα με τον τόπο μας..ξαφνικά να ενδιαφέρονται τόσο με τον "όμορφο" τρόπο των ύβρεων που κάθε νοήμων άνθρωπος απορεί....πάρα πολλοί ξαφνικά να εμφανίζονται ως επιστήμονες επί του αντικειμένου....μιλώντας υποτιμητικά για τους εκτροφείς της Ανδραβίδας.


Στην πόλη μας, δημιουργήθηκε μια κάκιστη ατμόσφαιρα καθόσον άλλαξε ο εκφωνητής που παρουσίασε την Ιππική Έκθεση, η οποία ανέκαθεν πραγματοποιούνταν από υπάλληλο του Δήμου Ανδραβίδας -Κυλλήνης και μόνο για λίγα χρόνια το είχε αναλάβει η Πρόεδρος του ενός φορέα επί των αλόγων. Όταν είναι δυο φορείς που λαμβάνουν μέρος σε μια εκδήλωση, δεοντολογικά  κανένας δεν πρέπει να έχει ξεχωριστές θέσεις. Τις θέσεις αυτές τις αναλαμβάνουν τρίτα πρόσωπα. Έτσι είθισται σε όλες τις υπηρεσίες και εκδηλώσεις ανά τον κόσμο.Δεν καταλαβαίνω γιατί πολλά άσχετα άτομα, πυροδοτούσαν το αρνητικό κλίμα; Το έκαναν και συνεχίζουν...έτσι φαίνεται από κάποιες διαδικτυακές σελίδες..από εκτίμηση προς το άτομο που δεν κράτησε το μικρόφωνο; ή χαίρονται να δημιουργούν άσχημο κλίμα; Ακυρώθηκε μια εκδήλωση λόγω των προβλημάτων από τον καιρό, αλλά για άγνωστο λόγο....πολλοί φίλοι ανά την Ελλάδα είχαν την "εντύπωση" πως ακυρώθηκε η Ιππική Έκθεση....ακόμη και το μεσημέρι της 17ης Σεπ, παρέα από την Πάτρα, με ρώτησε αν τελικά θα γίνει η Ιππική Έκθεση..

Την ημέρα της παρουσίασης της Ιππικής Δεξιοτεχνίας, ο δεύτερος φορέας έκανε εργασίες που είχε αναλάβει ο πρώτος..αυτό σημαίνει άμιλλα. Εκπροσωπούνταν από ένα πρόσωπο της ομάδας του και βρισκόμασταν άλλα μέλη διακριτικά σε καθίσματα....Δε θα περιγράψω το αχαρακτήριστο περιστατικό που διαδραματίστηκε μπροστά στην εξέδρα των επισήμων και παρουσία πολλών ατόμων....ούτε θα μπω σε λεπτομέρειες για άτομα που καθόντουσαν στην τελευταία σειρά της εξέδρας των επισήμων και τις προσπάθειές τους για το μικρόφωνο φωνάζοντας...Δε θα χαρακτηρίσω το γεγονός πως κάποιοι έγραφαν στοιχεία αναβατών και αλόγων έως την τελευταία ώρα της δεξιοτεχνίας...Δεν επιθυμώ να αναφερθώ σε παράπονα εκτροφέων...ούτε στην αποκάλυψη σοβαρών ντοκουμέντων..Παρακολουθώντας έναν όχι και τόσο τυχαίο διάλογο σε μια σελίδα, συμβουλευτικά και μόνο σας τονίζω πως είναι καλό να εκφραζόμαστε αντικειμενικά....Θεωρώ πως είναι καιρός να σκεφτεί ο καθένας μόνος του και να αφήσει τους τρίτους μακριά...Οι κόλακες δεν μας αγαπάνε. απλά μας χειρίζονται..Τα δρώμενα της Ιππικής Έκθεσης, σύμφωνα και με τους ειδικούς επί τους θέματος, δεν πρέπει να ξεφεύγουν της ιππικής ως άθλησης σε συνδυασμό με την παράδοση, που μπορεί να περιέχει παραδοσιακά στοιχεία κι άλλων χωρών.. αρκεί να ακολουθούν τους κανόνες περί ίππων και  ιππασίας. Διαβάζω διάφορα περί επιπέδου εξωτερικού...σαφέστατα και μπορούμε να φτάσουμε, όταν όμως διαμορφωθεί το Ιππικό Κέντρο όπως πρέπει. Σκεφτήκατε σε τι συνθήκες παραμένουν ιππείς και ίπποι, τις 2 ή 3 ημέρες; Σκεφτήκατε στις  εποχές μας, πόσο δύσκολη είναι η μετακίνηση ανθρώπων και ίππων; Είναι δυνατόν να τρέχουν κάποιοι να τοποθετήσουν πανιά για την εξέδρα, να μεταφέρουν πλαστικές καρέκλες...και να συζητάμε για θεάματα που γίνονται σε αίθουσες προδιαγραφών; Eίναι δυνατόν να θέλουμε φωνές.....για να ξεσηκωθούν τα άλογα;;όπως ξαναέγραψα ο Ξενοφώντας περί Ιππικής και μια συνάντηση με αθλητές και εκτροφείς του εξωτερικού λύνουν απορίες...Η ουσία είναι να γίνουν σωστά βήματα, με επιστημονικές βάσεις από κάθε ιπποεκτροφέα αν και η πενία της εποχής στέκεται μεγάλο εμπόδιο.
Κλείνοντας απευθύνω μήνυμα προς όλους, ώστε να σταματήσουν κάθε είδος μικροψυχίας, να καταστρέψουν κάθε αιχμηρό βέλος, να εμπεδώσουν την έννοια της άμιλλας και να απομακρύνουν από κοντά τους κάθε στοιχείο που μπορεί να καταστρέψει τις σχέσεις στην κοινωνία.Ελπίζω ότι οι αρμόδιοι της Δημοτικής Αρχής αφού συζητήσουν και μελετήσουν τον απολογισμό της 82ς Ιππικής Έκθεσης, αναλαμβάνοντας κάθε ευθύνη  να πετύχουν να γίνουν  αρωγοί της εξομάλυνσης  των σχέσεων της τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει ανάγκη από την αλήθεια των καταστάσεων και όχι παραπληροφόρηση.Οι ευλογοφανείς οδοί θα φέρουν την άνοιξη!!

Υ.Σ Οι φωτογραφίες ανήκουν στο διαδίκτυο. Για όσους θεωρήσουν κακόβουλα τα γραφόμενά μου, απλά τους υπενθυμίζω πως αυτά που αναφέρω ήδη τα γνωρίζει όλη η Ελλάδα, αφού είχαμε παρευρισκόμενους από πολλά μέρη, επίσης θα μπορούσαν να φροντίσουν να μην δημιουργηθούν θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

25η Μαρτίου 2024.Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας "Ο Σπάρτακος".

  Όπως γνωρίζουν οι φίλοι μου, αυτός εδώ ο ιστότοπος αποτελεί για πολλά θέματα, αρχείο. Έτσι συμβαίνει και με τις δραστηριότητες του Ομίλου ...