Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ 105 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!


Το 1911 η γνωστή ξεχωριστή γυναικεία προσωπικότητα Καλλιρρόη Σιγανού - Παρρέν, η οποία έδινε μάχη μέσω της αρθρογραφίας της,  κυρίως για θέματα γυναικών και άνοιξε νέες οδούς πρωτοποριακές για την εποχή της, ίδρυσε το Λύκειο Ελληνίδων. 
Το Λύκειο Ελληνίδων προβάλλοντας την ελληνική παράδοση, τα ήθη και έθιμά μας, την αξία τους στην εξέλιξη του πολιτισμού μας, ταξίδεψε και ταξιδεύει την Ελλάδα μας σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης.
Μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με θέματα ξεχωριστά, στα οποία διδάσκουν καταξιωμένοι στο είδος τους εκπαιδευτές, έχουμε μικροί και μεγάλοι τη δυνατότητα να μαθαίνουμε...καθόσον ο άνθρωπος δεν πρέπει να σταματά την άντληση των γνώσεων.

 Στην εποχή μας η σχέση με το Λύκειο Ελληνίδων είναι ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες προκειμένου να διατηρήσουμε τα όμορφα χαρακτηριστικά μας ως λαός.
Τα 105 χρόνια ζωής και δράσης του Λυκείου Ελληνίδων, στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά των μελών του.

Οι φωτογραφίες επιλέχθηκαν εντελώς τυχαία από το διαδίκτυο, καθόσον ανάμεσα σε τέτοιο θησαυρό είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει λεπτομερής επιλογή!

 Για το χώρο και την ποιότητα της προσφοράς του Λυκείου, αναφέρω τη γνώμη  ενός μικρού παιδιού  .." ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχεις κάνει για μένα...αυτό είναι μάθημα (μαθήτρια του χορευτικού τμήματος)...". Έχει απόλυτο δίκιο αφού τα μαθήματα δε σταματούν στο αποκλειστικό αντικείμενο αλλά μικροί και μεγάλοι βγαίνουμε κάθε φορά και πλουσιότεροι στις γνώσεις!!

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θεσσαλονίκη,Μονή Βλατάδων.

Εικόνες από έναν πανέμορφο και πολύ αξιόλογο χώρο, έναν ακόμη πολιτισμικό και ιστορικό θησαυρό της χώρας μας.Τη Μονή Βλατάδων που πρόκειται ...