Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Το προσωπικό προεκλογικό "ταξίδι".


Κάθε ταξίδι έχει αρχή και τέλος, αφετηρία και προορισμό!

Έτσι στον τομέα των τοπικών, δημοτικών, περιφερειακών συμβούλων καθώς και στον τομέα των Ευρωβουλευτών το προεκλογικό ταξίδι τελείωσε με κάποιους εκ των υποψηφίων να ετοιμάζονται για τους νέους τους ρόλους, κάποιους να συνεχίζουν τη ζωή τους απ’ το δικό τους μετερίζι χωρίς αυτοδιοικητικούς ή πολιτικούς θώκους.
Η προσωπική μου διαδρομή που προέκυψε με σκοπό την προσφορά στη γενέτειρά μου, από το κατώτερο σημείο της κλίμακας της αυτοδιοίκησης, αυτό της υποψήφιας τοπικής συμβούλου ολοκληρώθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο από εμένα…..

















 Με απόλυτη συναίσθηση εκφράζω δημόσια πως δεν με εξέπληξε το αποτέλεσμα καθόσον όπως διαπίστωσα όλο αυτό το διάστημα η τοπική κοινωνία επιλέγει τους ανθρώπους που θα την υπηρετήσουν με κριτήρια πολύ μακρινά από τη δική μου γραμμή.
Έδωσα έναν αγώνα απολύτως ηθικό δίχως να πιέσω, ούτε να θυμίσω σε κανέναν ηθική και υλική προσφορά....ήταν μια σημαντική δοκιμασία...που απέδειξε πως η αχαριστία ανθίζει στις μέρες μας.
Ήταν μια δοκιμασία που οι υποκριτές και οι φαρισαίοι "νόμισαν" πως κρύφτηκαν πίσω από τη μάσκα του δήθεν χαμόγελου...της δήθεν φιλίας, της δήθεν εκτίμησης.

Όπως αποδείχτηκε προτεραιότητα έχουν “οι υποχρεώσεις του τύπου σου έφερα τα χόρτα απ’ την λαϊκή” και όχι οι ικανότητες των ατόμων, 
έχουν “οι υποσχέσεις” και όχι η ήδη υπάρχουσα προσφορά και προσωπικότητα των υποψηφίων, 
έχει η υπόδειξη από τον υποψήφιο δήμαρχο που ακολουθούν (αναφέρομαι για Τοπικό Συμβούλιο) καθώς και από τους επιτελείς του 
και όχι η προσωπική κρίση που όπως διαφαίνεται για ένα μέρος του ελληνικού λαού τείνει προς αδράνεια.
Έχει η αποδοχή κάθε κακεντρέχειας και όχι η απόδειξη της ανιδιοτελούς προσφοράς του ατόμου.

Προέρχομαι από μια οικογένεια που είχε ιδεολογικά κριτήρια και ποτέ δεν ψήφιζε με “έτοιμο” ψηφοδέλτιο.
Έμαθα από πολύ μικρή ότι η ψήφος είναι ιερή και όχι προϊόν αγοραπωλησίας.
Δεν έμαθα να μου πληρώνουν την μετακίνηση για να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα.
Δεν επιτρέπω σε κανέναν να καθοδηγεί τις ιδέες μου.
Δεν μπορώ να περιγράψω τι ένιωσα όταν κάπου με ρώτησαν “θα πληρώσετε εσείς τον καφέ σας;Μα μπορεί να τον πληρώσει το γραφείο του....... υποψηφίου”.
Η απόλυτη ντροπή, η απόλυτη υποβάθμιση της προσωπικότητας, για τα δύο ευρώ που κοστίζει ο καφές στην πλατεία της πόλης..
Επίσης απερίγραπτα συναισθήματα όταν είδα κυρίες να χτυπάνε την πόρτα σε υποψήφια ¨θύματα”...κρατώντας μακαρόνια και πορτοκάλια..
Όσο για την προσφορά από ομάδα κυριών με δωράκια του 1 ευρώ;τι να σκεφτείς, τι να νιώσεις εκτός της θλίψης για το επίπεδο του κόσμου;
Πως να περιγράψεις περιστατικά ιερωμένων που υποδείκνυαν στο πλήθος της εκκλησίας τι να ψηφίσουν;Πως; ενδιαφερόμενους για υποψηφίους να χτυπούν τα μεσάνυχτα τις πόρτες σε ανθρώπους με προβλήματα...
Και άλλα απερίγραπτα!
Όμως και οι καταστάσεις που προανέφερα ...με έμαθαν πολλά....κυρίως να ξεχωρίζω τους ανθρώπους σε αληθινούς και σε υποκριτές!

Σε κάθε ταξίδι η πορεία είναι μαγεία, αποτελεί πηγή νέων διαδρομών, νέων ευκαιριών αρκεί να θέλεις να τις δεις, αρκεί να μπορείς να τις αξιολογείς.
Στο μικρό σε χρονικό διάστημα ταξίδι μου που περισσότερο έγινε γνωστό μέσω των κειμένων μου στο διαδίκτυο, επικοινώνησαν μαζί μου νέα αξιόλογα πρόσωπα, φορέων που αγγίζουν την κουλτούρα μου.
Είχα την ευκαιρία να γνωριστώ καλύτερα με συμπολίτες μου, να απολαύσω τις γραφικές προεκλογικές συζητήσεις στην πλατεία της Ανδραβίδας.
Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω τι σημαίνει να σε κοιτάζει ο άλλος με καθαρό βλέμμα και τι σημαίνει να χλομιάζει χωρίς να μπορεί να σε κοιτάξει στα μάτια,...... τι σημαίνει να χαμογελάς σε όλους και να απορούν.…
Tι σημαίνει να περιδιαβαίνεις με το κεφάλι ψηλά σε όλα τα μαγαζιά της πλατείας και τι σημαίνει να κρύβεσαι.


 Με σεβασμό προς τους πολίτες που δεν αποδέχτηκαν την αγαθή μου πρόθεση για συνεργασία στα κοινά,
με τη ζωή να προχωράει και τους νέους στόχους έτοιμους,
μέσα από την ψυχή μου εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους τους συμπολίτες που είχαν την ευγενική καλοσύνη να με τιμήσουν με την ψήφο τους,
σ’ αυτούς που επιδίωξαν μόνοι τους να με αναζητήσουν και να μου δώσουν τις ειλικρινείς ευχές τους.....να ξέρουν πως δεν ξεχνώ!
Σε όσους και όσες “δήθεν” φίλους και φίλες που προσπάθησαν να με πείσουν για το ψέμα τους...εύχομαι να νιώσουν την ομορφιά της αλήθειας, την ομορφιά της ζωής,μακριά από μικρόψυχες συμπεριφορές.
Σε όλους  της “ΠΝΟΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ” ευχαριστίες γιατί αποτελούν τους συνοδοιπόρους μου.

Στους επιτυχόντες και από τις δυο ομάδες για το Τοπικό Συμβούλιο καλή δύναμη, καλή επιτυχία στο έργο τους.
Στα νεαρά άτομα που κατά πλειοψηφία το αποτελούν, εύχομαι ειλικρινά να είναι η αρχή για μια πορεία που θα λάμψει την περιοχή.
Να έχουν υγεία και να γεμίζουν χαρά τις οικογένειές τους!
Να μαθαίνω την πρόοδό τους και στη συνέχεια την πρόοδο του τόπου.
Στην τοπική κοινωνία καλή συνεργασία με τις νέες “αρχές”.
Σε όλους να εκτονωθεί η σεισμική δραστηριότητα χωρίς άλλες ζημιές.

Κωνσταντίνος Καβάφης
ΙΘΑΚΗ
(απόσπασμα)

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
--------------------
Πάντα στον νου σου να ‘χεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
------------------
Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

Με αγάπη και σεβασμό προς όλους
Σοφία Δ. Αγραπίδη
Απόστρατος Αξιωματικός  Σ.Ξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτάφιοι 2024.

Επιτάφιος, η κορύφωση του Θείου Δράματος, ο πόνος και το μοιρολόι, η αναμνήσεις που τρέχουν για τον καθένα μας.. Και φέτος με τη βοήθεια των...