Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ανδραβίδα 2019. Σκέψεις...χρονικό επί της σεισμικής δραστηριότητας.

Το κείμενο έχει αναρτηθεί στο προφίλ μου στο fb.
Το δημοσιεύω σ' αυτήν τη σελίδα επειδή είναι ευκολότερη η αρχειοθέτηση των κειμένων.

Εδώ και καιρό (2 μήνες τουλάχιστον) είχε προβλεφθεί το ξύπνημα του εγκέλαδου..Επιβεβαιωμένο από τα ΜΜΕ αλλά και από προσωπική επικοινωνία με αρμόδια υπηρεσία..
.....Αρκετές ημέρες είναι που επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις αφού η γη σείεται συνεχώς..
......Για τον Δήμο ως έναν από τους αρμόδιους φορείς και τον πιο κοντινό στον πολίτη, δυο πρόσωπα που ανήκουν στον Φορέα σε προγενέστερη ανάρτησή μου, ανέφεραν πως ότι έπρεπε να γίνει (διάφορες ενέργειες) έγινε όταν έπρεπε και όπως έπρεπε.Εκτός των άλλων αναφέρθηκε ότι ο Δήμος είναι δίπλα στον πολίτη..
Μάλιστα έγινε αναφορά για το γραφείο Πολιτικής Προστασίας με ειδικά εκπαιδευμένους υπάλληλους.
.......Ο κόσμος (δεκάδες καθημερινά τηλεφωνήματα, σχόλια και αναφορές στο διαδίκτυο) ζει με τον πανικό καθόσον όπως υποστηρίζει κανένας δεν τους ενημέρωσε, κανένας δεν τους ενημερώνει, ποτέ δεν έχει πραγματοποιηθεί σεμινάριο -άσκηση για την περίπτωση της σεισμικής λαίλαπας..
.....Άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα..
.....Όπως πληροφορήθηκα κάποια νεαρή κυρία με σοβαρότατο πρόβλημα μεταφέρθηκε σε συγκρότημα ενοικιαζομένων δωματίων με έξοδα του Δήμου, μετά βέβαια από παρέμβαση κάποιου πολίτη....μαζί με αυτό το περιστατικό εξυπηρετήθηκε άλλο ένα.
.....Τα κτίρια δεν έχουν ελεγχθεί και η καταπόνηση από τόσα τραντάγματα..δεν ξέρουμε τι μπορεί να φέρει..
.....Σήμερα οι μαθητές έπρεπε να ξεκινήσουν τη σχολική τους δραστηριότητα..βέβαια οι γονείς πολύ καλά έκαναν και δεν το επέτρεψαν..αφού τα σχολείου δεν έχουν ελεγχθεί από το ειδικό κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας...κάτι που θα πραγματοποιηθεί σήμερα..κάτι για το οποίο το απαιτούμενο έγγραφο..άργησε πολύ να γίνει..
....Η μη ενημέρωση συνεχίζεται και οι κάτοικοι ζητούν βοήθεια για την ψυχολογική τους κατάσταση από παντού...
----------------------------------
Για προηγούμενες αναρτήσεις μου και το ενδιαφέρον μου για τη γενέτειρα...κρίθηκα από τους "ειδικούς" ...πως δεν έχω σωστές πληροφορίες...άρα δεν ευσταθεί και ότι αναγράφω.
***Να απαντήσει δημόσια κάποιος αν κάνω και πάλι λάθος..
Επίσης αν υπάρχει πολίτης ή πολίτες που ανακαλύπτουν κενά....ή αδιαφορία ή οτιδήποτε τάσσεται εναντίον της ανθρώπινης ζωής..δεν φταίει αυτός ή αυτοί!!
Το βάρος ανήκει σε όσους το επιτρέπουν.
Τέλος καμιά πολιτική δεν ασκώ (άλλη κατηγορία) καθόσον ανέκαθεν εκφράζομαι!!
Η οποιαδήποτε απάντηση είναι προς τους κατοίκους της περιοχής κ όχι προς το άτομό μου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτάφιοι 2024.

Επιτάφιος, η κορύφωση του Θείου Δράματος, ο πόνος και το μοιρολόι, η αναμνήσεις που τρέχουν για τον καθένα μας.. Και φέτος με τη βοήθεια των...