Σάββατο 18 Μαΐου 2019

" TO KATΣΙΚΙΔΙΟ".ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ.

                                           Φωτ.  Η επίσημη επίσκεψη στον χώρο του Εκδοτικού Οίκου!
                                                     Εδώ με την μητέρα του και την υπεύθυνη των Εκδόσεων.                  
                  
Το εικονιζόμενο εξώφυλλο ανήκει σε μια νέα κυκλοφορία των εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ με συγγραφέα τον Χρήστο Μηλαίο, έναν 10χρονο μαθητή της Ε' τάξης του 40ου Δημοτικού Σχολείου της Αθήνας που βρίσκεται στην περιοχή του Γκύζη.
Πρόκειται για μια ιστορία που γεννήθηκε από τα αγνά συναισθήματα ενός μικρού παιδιού που θέλει τους μεγάλους χαρούμενους και όχι να χάνονται στον βούρκο της παραξενιάς.
Τους θέλει να σκορπούν αγάπη προς όλους τα ζώα, τη φύση, τους ανθρώπους. 
Για να εξωτερικεύσει όμως μ' αυτόν τον τρόπο ο Χρήστος τις σκέψεις και τα συναισθήματά του για αυτό, καταλυτικό ρόλο έπαιξε ένας σπουδαίος δάσκαλος που ζήτησε από τους μαθητές του να δημιουργήσουν κάτι με θέμα "Το Κατοικίδιο" σε ζωγραφιά, ποίημα ή ιστορία.
Χαρακτηρίζω ως σπουδαίο αυτόν τον δάσκαλο καθόσον το ενδιαφέρον του για τα παιδιά εκδηλώνεται με πράξεις μέσω της σοβαρής δουλειάς που κάνει, τις ώρες που δίνει απλόχερα γενικά για την παιδεία τους, τον τόσο υπεύθυνο ρόλο του.Έτσι τα παιδιά ανταποκρίνονται με χαρά στο κάθε κάλεσμά του γιατί έχουν κατανοήσει πως είναι θησαυρός για την πορεία τους.
Είναι ένα από τα φωτεινά παραδείγματα εκπαιδευτικών που ανεβάζουν την αξία της δημόσιας εκπαίδευσης.
Συγκίνηση, αγκαλιές, υπογραφή βιβλίου με αφιέρωση στην υπεύθυνη (ζητώ συγγνώμη που μου διαφεύγει το όνομα) των εκδόσεων, αυτή την εξαιρετική κυρία που πέρασε όμορφα μηνύματα στον συγγραφέα.
Ένιωσα πραγματικά περήφανη όταν στο βιβλιοπωλείο ο υπεύθυνος μου αποκάλυψε ότι μέχρι που μας είδε..πίστευε ότι το ανήλικος ήταν καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά κάποιου ενήλικα που έγραψε το βιβλίο!!
Ένιωσα ξεχωριστά συναισθήματα που ένας πολύ σοβαρός Εκδοτικός Οίκος αγκάλιασε το έργο ενός παιδιού και το φρόντισε με τόσο αγάπη!
Όταν η οικογένεια είναι το λιμάνι της αληθινής αγάπης, της διαπαιδαγώγησης όπως συχνά αναφέρω και όχι του μεγαλώματος, τα παιδιά ανθίζουν και το άρωμα των γνώσεων, των συναισθημάτων, των αγνών σκέψεών τους μεθάει την ατμόσφαιρα ,κάτι που έχουμε ανάγκη ως κοινωνία.
Ο Χρήστος σήμερα που επισκέφτηκε τον χώρο των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ επέλεξε να έχει ως παρέα εκτός της μαμάς του ως απαραίτητης συνοδού, την κολλητή του φίλη Μαρία -Μαγδαληνή ή Μαντώ (7 χρόνια διπλανή πόρτα, 7 χρόνια με παιχνίδια, δραστηριότητες, βόλτες, γιορτές, καθημερινές!!) και την αφεντιά μου!Μα αφού έχουμε μοιραστεί τόσα και τόσα αυτά τα χρόνια...ήταν δυνατόν να απουσιάζουμε από αυτήν την τόσο όμορφη στιγμή!!

Η χαρά μας είναι απερίγραπτη!
Tην ίδια χαρά πιστεύω να νιώθει η σχολική κοινωνία και όλοι οι γνωστοί της εξαιρετικής οικογένειας του Γιάννη και της Αλεξίας.
Εύχομαι ο Χρήστος να είναι η αρχή για το Δημοτικό Σχολείο της γειτονιάς μας και σύντομα να χαρούμε την γραπτή δημιουργία κι άλλων παιδιών.

Εδώ μια παλιότερη φωτογραφία μας (2 χρόνια σχεδόν πριν).


Το βιβλίο που είναι μικρό σε σελίδες αλλά πολύ μεγάλο σε ουσία, ποιότητα, νόημα αξίζει να διαβαστεί από μεγάλους και μικρούς!
Ήδη μια φίλη μου που το διάβασε μου εξέφρασε μια  άριστη κριτική.

  Ο Πάουλο Κοέλο ο γνωστός συγγραφέας έχει πει:

" Ένα παιδί μπορεί να διδάξει σε έναν ενήλικο τρία πράγματα:
να είναι ευτυχισμένος χωρίς ιδιαίτερο λόγο,
να είναι πάντα απασχολημένος με κάτι
και να ξέρει να απαιτεί με όλη του τη δύναμη αυτό που θέλει" .

Με την αγάπη μου προς τον Χρήστο και την ευχή για ένα όμορφο ταξίδι του γλυκύτατου  ΚΑΤΣΙΚΙΔΙΟΥ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτάφιοι 2024.

Επιτάφιος, η κορύφωση του Θείου Δράματος, ο πόνος και το μοιρολόι, η αναμνήσεις που τρέχουν για τον καθένα μας.. Και φέτος με τη βοήθεια των...