Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Δυο νέα ποιήματα του φθινοπώρου.

Χωρίς αμφισβήτηση όλες οι εποχές του έτους αποτελούν πηγή έμπνευσης, εσωτερικών αποκαλύψεων, πλοκής συναισθημάτων.

Έτσι συμβαίνει και με το φθινόπωρο που αποτελεί τη μετάβαση από το καλοκαίρι προς τον χειμώνα, από τις διακοπές, στη δουλειά, από το κλείσιμο των σχολείων στο άνοιγμα, όπως επίσης στην έναρξη του εκκλησιαστικού και εκπαιδευτικού έτους...οιωνοί αναγέννησης! Είναι το χρονικό διάστημα που η φύση περνά από την ξηρασία στην ποτιστική κατάσταση, που όλο το σύμπαν θα έλεγε κανείς ότι επαναπροσδιορίζεται.

Προσωπικά κάθε φθινόπωρο νιώθω πως γεννιέμαι ξανά μέσα απ' όλο αυτό το ιδιαίτερο στοιχείο που παράγει η φύση με το πρώτο δροσερό αεράκι , με το τρελό κυνηγητό που παίζουν τα σύννεφα.

Έτσι και τώρα προέκυψαν δυο ποιήματα τα οποία  παρουσιάζω από αυτή τη σελίδα.


Φθινοπωρινά ταξίδια


Όταν πέφτουν τα φύλλα

τα κλωνάρια γυμνά

δέρνονται στων ανέμων

τα δροσερά χέρια.

Η γη βάφεται

με μυριάδες αποχρώσεις

κι ο κόσμος χορεύει

μαζί τους καθώς στροβιλίζονται.

Αναστέλλονται οι αγάπες

που λούζονταν κάτω απ' τον ήλιο,

μα ανοίγουν οι αγκαλιές

για έρωτες που ανεξίτηλοι μένουν

στης καρδιάς, στου κορμιού,

τις μυστικές διαδρομές.

Όταν πέφτουν τα φύλλα

μια γόνδολα περιμένει

για ρεμβώδη ταξίδια

στη θάλασσα που σχηματίζουν

οι πρώτες βροχές.







Σύννεφα και χρώματα


Σύννεφα τρέχουν στον ουράνιο θόλο

άλλα χαριτωμένα κι άλλα απειλητικά.

Χρώματα απ' της μαγικής τούτης 

εποχής, τη συλλογή που οι αέρηδες

ανακατεύουν.

Γκρίζα ανοιχτόχρωμα, άλλοτε σκουρόχρωμα

σαν τους ανθρώπους που προσπαθούν συνεχώς 

να προλάβουν, όσα δεν σημαίνουν "ζωή'.

Πορτοκαλί μόλις που χαράζει

άσπρα λαμπερά τη μέρα,

σαν εκείνες τις ψυχές

που τρέφουν την ελπίδα 

και φωλιά πλέκουν για την αγάπη.







Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ανδραβίδα του νομού Ηλείας. Στην Πάτρα σε ιδιωτική σχολή σπούδασα Προγραμματισμό Η/Υ και Γραμματειακή Υποστήριξη. Ακολούθησα την στρατιωτική επαγγελματική πορεία και υπηρέτησα για είκοσι επτά χρόνια στον Στρατό Ξηράς, στο Υγειονομικό Σώμα. Παρακολούθησα μαθήματα στο τμήμα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο ΕΑΠ απ' όπου αναγκάστηκα να διακόψω τη φοίτηση για πρακτικούς λόγους. Εδώ και είκοσι χρόνια παρακολουθώ σεμινάρια στον τομέα της ψυχολογίας καθώς και σε αντικείμενα ιστορίας - πολιτισμού. Είμαι μέλος σε έγκριτους πολιτιστικούς και λογοτεχνικούς φορείς. Ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου είναι αφιερωμένο στον εθελοντισμό στον πολιτιστικό και ανθρωπιστικό φορέα.Ο γραπτός λόγος αποτελεί μια μεγάλη αγάπη από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Πάνω από είκοσι χρόνια δημοσιεύονται κείμενά μου, επιστολές, ποιήματά μου στον έντυπο και  στον διαδικτυακό τύπο. Το 2014 ήρθε η πρώτη μου τιμητική διάκριση με το Α βραβείο μελοποιημένης ποίησης και έως σήμερα ακολούθησαν αρκετές ακόμη. Έχω συμμετάσχει σε αρκετές ανθολογίες και περιοδικά. Στις αρχές του έτους κυκλοφόρησε η πρώτη μου ποιητική συλλογή "Ανατολή Ψυχής" από τις εκδόσεις ΚΕΦΑΛΟΣ.

Υ.Σ Όλα τα κείμενα ή ποιήματα που παρουσιάζω αποτελούν προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας και προστατεύονται από τη σχετική νομοθεσία.Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με αναφορά βέβαια στο όνομά μου,ως δημιουργού.



Σημ. Φωτογραφίες από τον μαγευτικό φθινοπωρινό Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτάφιοι 2024.

Επιτάφιος, η κορύφωση του Θείου Δράματος, ο πόνος και το μοιρολόι, η αναμνήσεις που τρέχουν για τον καθένα μας.. Και φέτος με τη βοήθεια των...