Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Αποκριάτικα δρώμενα στην Ανδραβίδα.

Μετά την Κυριακή του Τριωδίου ακολουθεί ως γνωστή αποκριάτικη μέρα γεμάτη έθιμα...με κύριο αυτό του τσικνίσματος η Τσικνοπέμπτη.
Στην Ανδραβίδα το Λαογραφικό Μουσείο ακολουθώντας πιστά την παράδοση (λαογραφία)  έχει μια ωραιότατη πρόταση!!έτσι ώστε να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νέοι.










Τον Μάρτη υποδέχεται σε έναν πολύ ωραίο χώρο της Πλατείας ο Όμιλος Ανδραβίδας Φιλίππων "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ" με την διοργάνωση της ετήσιας χοροεσπερίδας του.
Όμορφες συναντήσεις όπου οι κοινωνικές σχέσεις των μελών και των φίλων του Ομίλου  πραγματοποιούνται με τη διάθεση του αποκριάτικου κεφιού.



 Το τριήμερο της αποκριάς θα λάβει χώρα στη γενέτειρα η 7η Νυχτερινή Ποδαράτη που όπως φαίνεται είναι καλά οργανωμένη. Ένα δρώμενο που ξεκίνησε στις πόλεις με τα μεγάλα καρναβάλια αλλά μπορεί να πει κανείς πως έχει σχέση με την παράδοση αφού οι άνθρωποι από πολύ παλιά....συνήθιζαν να τριγυρίζουν στις γειτονιές μασκαρεμένοι για τις απόκριες, με πατινάδα σε διάφορες εκδηλώσεις μέσα στον χρόνο... γενικά ό,τι γιόρταζαν με τη μορφή της ποδαράτης τα παρουσίαζαν (κάλαντα, χελιδονίσματα, χοροί..)


Το Σάββατο του τριημέρου επίσης θα πραγματοποιηθεί ο αποκριάτικος χορός του Λαογραφικού Συλλόγου "Ο Μωριάς" σε έναν άλλο όμορφο χώρο της πόλης.

Η εμφάνιση των προσκλήσεων είναι σύμφωνα με την ημερομηνία πραγματοποίησης.
Επίσης η πηγή προέρχεται από  το διαδίκτυο.

Χρόνια πολλά και καλή επιτυχία σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού.

Ένας νέος χώρος πολιτισμού στην Αθήνα, είναι διαθέσιμος πλέον για το κοινό.  Πρόκειται για το  Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού που βρί...