Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Σκέψεις αγάπης για τους μαθητές!!

Λίγα λόγια για τους Έλληνες μαθητές που  θα βρεθούν στα θρανία των εξετάσεων, προκειμένου να διαγωνιστούν με σκοπό ...τη φοιτητική τους κατάταξη!
Αγαπημένα μας παιδιά, ήρθε η ώρα να  αποχαιρετίσετε  τα σχολικά έδρανα... βρίσκεστε στη θέση εκείνη, που ως γλάροι θα ανοίξετε τα φτερά σας για να πετάξετε στον κόσμο. Έφτασε η μέρα για να κάνετε μέσω των εξετάσεων, τις πρώτες σας βαθιές βουτιές στο πέλαγος της ζωής. Η περίοδος αυτή που διανύετε δεν είναι εύκολη, οργανικά και ψυχολογικά λόγω της ηλικίας σας, οι συγκρούσεις είναι ότι πιο φυσιολογικό. Κοινωνικά και οικονομικά οι δυσκολίες είναι πολλές και πιο πολύ, το επιπλέον άγχος που σας φορτώσαμε όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι. Η παγκόσμια σαρωτική λαίλαπα στα ανθρώπινα ζητήματα, σίγουρα σας έχει φορτίσει. Είστε νικητές που μέσα από όλο αυτό το θολό τοπίο φτάσατε στο σημείο να διαγωνιστείτε. Μπράβο σας λοιπόν!!Συνεχίστε και μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας κόψει τα φτερά!

Η επιτυχία στις εξετάσεις, σίγουρα θα σας ανοίξει μια πόρτα για τα πρώτα σας ενήλικα βήματα. Όμως δεν εξασφαλίζει την επιτυχία στη ζωή..εκεί ο αγώνας θα συνεχίζεται πάντα, αρκεί εσείς να τοποθετείτε τα όνειρά σας στο κόκκινο τρενάκι της αισιοδοξίας, αρκεί τους στόχους σας να τους στηρίζετε στις δυνάμεις σας και όχι μέσω της μεθόδου του κισσού ..δηλαδή να πατάτε στους άλλους για να ανέλθετε. Είστε το μέλλον του τόπου, η ηλιαχτίδα του κόσμου. Να καλλιεργήσετε τις αξίες και τα ιδεώδη που διδαχτήκατε από τις οικογένειές σας και τους εκπαιδευτικούς σας, έτσι ώστε να τον "γυρίσετε τον ήλιο". Να έχετε κρίση μέσα από την παρατήρηση και την μελέτη και να μην επιτρέπετε ποτέ να σας χειραγωγούν την σκέψη.Κακώς σας βομβαρδίσαμε με όλο το καλοστημένο παιχνίδι της κρίσης..στο κάτω κάτω ο ελληνικός λαός πέρασε πολέμους και μέσα σ' εκείνες τις μαύρες εποχές της κακουχίας, σπούδασαν οι άνθρωποι και έγιναν τρανοί επιστήμονες, χωρίς να πτοηθούν καθόλου. Μην ξεκινάτε τη ζωή σας απαισιόδοξα!!να παραβλέπετε ότι σας εμποδίζει να ονειρευτείτε. Μην ξεχνάτε πως την ιστορία την επαναλαμβάνουν. Καταδικασμένο μέλλον έχει μόνο όποιος παύει να ονειρεύεται και μάχεται. Επίσης σε κάθε τομέα θα σας χτυπάνε την πόρτα διαφορετικά ρεύματα...μην παρασύρεστε από κανένα, γιατί το ποτάμι ότι πάρει μαζί του δεν τον επιστρέφει... να αναλύετε, να μελετάτε τα στοιχεία που σαν δίνουν και να αποφασίζετε. Πάντα να κοιτάτε ψηλά, με το βλέμμα της τιμιότητας και της λογικής.


Θα σας φανεί παράξενο, αλλά θα σας πω από προσωπική εμπειρία και λόγω συναναστροφής με πολλά παιδιά.. να έχετε στην ψυχή σας την πίστη...Είναι το μόνιμο σημείο που θα αντλείτε δύναμη. Η πίστη, η εσωτερική δέηση δεν έχει σχέση με κανενός είδους υποκρισία που δυστυχώς αντιλαμβανόμαστε στον χώρο της θρησκείας.Σε κάθε χώρο και φορέα να επιλέγετε εκείνους που διακατέχονται από Αληθινή Αγάπη, αυτήν δηλαδή που δίδαξε ο Χριστός.

Οι ευχές και οι συμβουλές μου, αποσκοπούν στις γλυκές διαδρομές της ζωής σας!! Μην αρνηθείτε ποτέ τη μάθηση. Κατά τον ΣΑΙΞΠΗΡ " Ο σοφός ξαγρυπνά διαπιστώνοντας πόσα λίγα κατάφερε να μάθει, ενώ ο ανόητος πλήττει , γιατί πιστεύει ότι δεν απομένει τίποτα πια να μάθει στη ζωή".


Μην ξεχνάτε πως γεννηθήκατε ή μεγαλώσατε ή μένετε στην πιο λαμπρή χώρα του κόσμου, την Ελλάδα. Η ιστορία μας, το ένδοξο παρελθόν, ο πολιτισμός μας, ο λαμπρός ήλιος και τα ατελείωτα ακρογιάλια δεν έχουν καμιά ευθύνη για τα σκούρα σύννεφα που σκορπίσαμε οι μεγαλύτεροι με λάθος επιλογές, με λάθος νοοτροπία καλ...(πολλοί παρασύρθηκαν από το προσωπικό βόλεμα, δέχτηκαν, ανέχτηκαν, επέλεξαν λάθος ανθρώπους να μας οδηγήσουν και να μας διοικήσουν...μπρος στην ικανοποίηση του ρουσφετιού και άλλοι εθελοτυφλούσαμε χωρίς να πολεμήσουμε το κακό....).

Kαλή επιτυχία παιδιά!!ο καθένας σας γνωρίζει τις δυνατότητές του. Ακόμη και οι πιο καλά προετοιμασμένοι διακατέχονται από άγχος και αγωνία. Καλό είναι να είστε ήρεμοι, με καθαρό μυαλό και σκέψη. Δεν εξαρτάται όλη σας η ζωή από το αποτέλεσμα. Κάθε εμπόδιο σε καλό. Πρώτιστο αγαθό είναι η ψυχική και σωματική υγεία, η μακροημέρευση ώστε να σπείρετε στην κοινωνία τους πνευματικούς σας καρπούς...όλα τα άλλα ακολουθούν. Εμείς ως μεγαλύτεροι, θέλουμε το πρόσωπό σας να χαμογελά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θεσσαλονίκη,Μονή Βλατάδων.

Εικόνες από έναν πανέμορφο και πολύ αξιόλογο χώρο, έναν ακόμη πολιτισμικό και ιστορικό θησαυρό της χώρας μας.Τη Μονή Βλατάδων που πρόκειται ...