Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Παραμονή 28ης Οκτωβρίου 2018, επίσκεψη στον Ιερό Βράχο.

Η Ακρόπολη και η περιοχή γύρω απ' αυτήν αποτελεί μια επίσκεψη με πλούσιο ενδιαφέρον.
Είναι η ιστορία, ο αρχαιολογικός τομέας, τα εκκλησάκια με το ιδιαίτερο κάλλος και δέος, όλα όσα συντελούν στην ξεκούραση και στην πνευματική ανάταση, στην έμπνευση και στις γνώσεις.
 Σήμερα λόγω της παρατεταμένης καλοκαιρίας ο ήλιος φώτιζε τη φύση κι αυτή χαιρόταν τον μαγικό χορό από μια πλούσια συλλογή με πεταλούδες.
Κυριολεκτικά η μέρα θύμιζε άνοιξη.Σίγουρα δεν είναι καλό αυτή η διαφοροποίηση των φαινομένων αλλά μη μπορώντας να κάνουμε κάτι επί του παρόντος..απολαύσαμε το τεράστιο δώρο του Δημιουργού.
 Οι καλέντουλες έβαφαν με το γλυκό τους κίτρινο χρώμα τη διαδρομή προς το Θέατρο του Διονύσου.
 Πάρα πολλοί τουρίστες κυρίως Ισπανοί, Ιταλοί και Γάλλοι απολάμβαναν τα αρχαιολογικά μνημεία μας σήμερα.Εντυπωσιαστήκαμε ακούγοντας κάποιους να μιλάνε για την Εθνική Επέτειο, άλλους να πληρώνουν ξεναγό για να μάθουν περισσότερα απ' όσα ήξεραν και νεαρές μαμάδες τουρίστριες να έχουν κυριολεκτικά νεογέννητα μωρά δεμένα με το μάρσιπο όπως λέγεται μπροστά τους, προκειμένου να ανεβούν στον Παρθενώνα.
Εντυπωσιαστήκαμε αλλά και μελαγχολήσαμε γιατί οι Έλληνες σπάνια μιλάνε στα παιδιά για τα ιερά και ιστορικά μας μέρη , για τις Εθνικές μας Επετείους.
Όσο για τουρισμό στον τόπο μας ακόμα σπανιότερα..δεν είναι δικαιολογία το ακριβό εισιτήριο γιατί υπάρχουν αρκετές μέρες το χρόνο με δωρεάν είσοδο.
Είναι οι στιγμές που νιώθεις το μεγαλείο Του ....και πονάς για την Ελλάδα που "άνθρωποι" κατέστρεψαν..
Ο Αττικός Ουρανός σε πλήρη αρμονία με τους αιώνιους κίονες.
Κι εκείνες περιμένουν...
Στην αγκαλιά του Βράχου η πιο γραφική γειτονιά της Αθήνας, τα Αναφιώτικα..η ιστορία κάθε που σουρουπώνει σεργιανίζει στα δρομάκια..μύθοι κι αλήθειες, στη συνοικία των θεών!
 
H σημαία είναι ιερό σύμβολο που το αίμα των προγόνων, των ηρώων όλων που θυσιάστηκαν το έχουν ποτίσει άπειρες φορές.
Η σημαία κάθε κράτους θυμίζει εκτός της ιστορίας, όλα τα όμορφα χαρακτηριστικά που διακρίνουν κάθε λαό.
Η σημαία δεν είναι σύμβολο ναζισμού και φασισμού...αυτές οι δυο αιμοβόρες έννοιες ανήκουν στις ακαλλιέργητες καρδιές, στα στενά μυαλά.
Χρόνια πολλά Ελλάδα μου.Χρόνια πολλά στους Έλληνες και Φιλέλληνες όλου του κόσμου!!
Αγαπώ το έθνος μου δεν είναι εθνικισμός!!λέγεται εθνισμός και είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να νιώθει κάθε λαός!!μόνο τότε θα σέβεται και τους άλλους λαούς του πλανήτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στην εορτή του Άη Γιώργη.Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας "Ο Σπάρτακος".

  Ο Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας " Ο Σπάρτακος", τίμησε με την παρουσία του την εορτή του λαοφιλούς, τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, σε...