Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Οι εξελίξεις στον Κάμπο (συνέχεια).

Παρακολουθώντας μέσω των διαδικτυακών πηγών τη συνέχεια στις εξελίξεις του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης η θλίψη κάθε πολίτη ανά την Ελλάδα και τον κόσμο πλέον (αφού Ηλείοι και Έλληνες υπάρχουν παντού) συνεχίζεται.
Με το παρόν έχω σκοπό να καταθέσω τις απόψεις μου με το δικαίωμα του πολίτη, του δημότη συγκεκριμένα, όπως στοιχειοθετήθηκαν από άρθρα, σχόλια, βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
Ο λόγος ενασχόλησής μου πηγάζει απλά από την αγάπη μου για την ιδιαίτερη πατρίδα μου. 
Κρίνω αντικειμενικά αφού όπως έχω ξαναγράψει δεν συνδέομαι και δεν εξαρτώμαι σε κανέναν τομέα από κανένα άτομο ή ομάδα ατόμων.

Για το γνωστό θέμα που προέκυψε σχετικά με τον πρώτο σε ψήφους εκλεγμένο του συνδυασμού της Δημοτικής Αρχής και το οποίο έλαβε δημόσιες διαστάσεις εκτός των πληροφοριών από σχόλια διάσπαρτα   στο διαδίκτυο έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε  βίντεο  με  τις ομιλίες του κ. Δήμαρχου καθώς και του κ. Χάρδα που πραγματοποιήθηκαν στο Δ.Σ της προηγούμενης Παρασκευής.

Σε πρώτη φάση παρακολούθησα με προσοχή την ομιλία του κ. Δήμαρχου (το απόσπασμα που έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο) ο οποίος προσπαθεί με ήπιο τόνο να περιγράψει το περιστατικό που έλαβε χώρα στο γραφείο του, μεταξύ ενός εκ των Αντιδημάρχων και του Προέδρου (μέχρι πρότινος επισήμως τουλάχιστον) του "ΗΡΑΚΛΗ".
Ο ρόλος του δήμαρχου (του κάθε δήμαρχου,γενικά ως θέση γι αυτό και η λέξη ξεκινάει με μικρό γράμμα) δεν θα πρέπει να είναι αυτός. Αυτός ο ρόλος κανονικά λαμβάνεται από τη δικαιοσύνη. Αν φτάνει ως εκεί ο εκάστοτε δήμαρχος, θα πρέπει να ακούγεται και η έτερη άποψη του ατόμου στο οποίο δεν αναφέρεται.
Επί του  συγκεκριμένου  ίσως  ήταν μια  προσπάθειά  του  να  περιγράψει  στο  Δ.Σ και  στο παρευρισκόμενο κοινό, το γεγονός.
Ως παρατηρητής σημειώνω πως αναφέρθηκε στην φιλία του με τον κ. Μάλλιαρη που σημαίνει πως οι στιγμές γενικά ήταν αμοιβαίες, καλά και άσχημα όπως συμβαίνει σε κάθε φιλία τα έζησαν μαζί.Από εδώ συμπεραίνεται ότι δεν βοηθήθηκε μόνο ο κ. Μάλλιαρης αλλά βοήθησε κιόλας (έτσι συμβαίνει στις φιλίες).
Απορία δημιούργησε η αναπάντητη ερώτηση που υπέβαλε  (αν δεν κάνω λάθος) ο γιος του κ. Μάλλιαρη και αφορά στο ποιος εκ των δυο εμπλεκομένων στο περιστατικό σηκώθηκε πρώτος δηλ. προκάλεσε.

Σε δεύτερη φάση παρακολούθησα την ομιλία του κ. Χάρδα την οποία κρίνω διευκρινιστική, δυναμική αλλά και καταπέλτη καθόσον αναφέρθηκε σε ισχύοντες νόμους, επίσης με τάσεις να βοηθήσει την κατάσταση του τόπου αφού ενημέρωσε για το τι έπεται αν καθαιρεθεί από τα καθήκοντά του στον ΗΡΑΚΛΗ ο κ. Μάλλιαρης.
Κατόπιν σε διάφορα σχόλια διαφαίνεται μια τάση πλέον εμφυλίου που δεν αρμόζει στο επίπεδο των ανθρώπων οι οποίοι ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με τα κοινά.
Γενικά ως ανούσια ενέργεια χαρακτηρίζω τη δημοσίευση  με λεπτομέρειες φωτογραφιών, προσωπικών στοιχείων από το συμβάν αφού υπάρχει η νομική οδός για ότι συμβαίνει.
Επίσης κάπου διάβασα για απειλές προς τον Τύπο Ενημέρωσης, απαντήσεις, ανταπαντήσεις και διάφορα. Η κάθε εφημερίδα έντυπη ή διαδικτυακή εκτελεί την αποστολή της.
Δεν κρίνω τις πράξεις των θιγόμενων απλά η νομική οδός είναι η καλύτερη λύση και όχι ο  τρόπος που σε βάζει σε μια δίνη του τύπου "λες ..απαντάω..ξαναλές...". 
Στη συνέχεια οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι όμορφο να χρησιμοποιούνται ως εφημερίδες ή ως πολυβόλο προς επίθεση και αντεπίθεση και πάλι....χωρίς καμιά ουσία.
Ας καταλάβουν όλοι  που σχετίζονται (εκλεγμένοι κάθε συνδυασμού και ενδιαφερόμενοι) με την αυτοδιοίκηση  γενικά, με την αυτοδιοίκηση του Κάμπου ειδικά, ότι φέρουν τεράστιες ευθύνες και μεγάλο βάρος.
Δεν διαθέτουν τίτλους και θέσεις για κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο για να υπηρετούν το κοινό καλό.Η εικόνα που δημιουργείται και οι εντυπώσεις που σχηματίζονται γενικά με όλα όσα διαδραματίζονται  αυτές τις μέρες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την κοινωνία.
Πως θα προτιμήσει τον τόπο μας για την επίσκεψη και τις διακοπές του κάποιος όταν διαβάζει και βλέπει αυτά που συμβαίνουν...
Είναι δικαίωμα του καθενός να αγωνίζεται για όσα θέλει να πετύχει με κόσμια μέσα και με αλήθειες όμως, αφού σχετίζεται με το κοινωνικό σύνολο η επιθυμία του.
Δεν είναι δικαίωμά του ηθικά, εξαιτίας του να κακοχαρακτηρίζεται τουλάχιστον...μια κοινωνία.
Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική ακόμη και εκ των υστέρων αρκεί να συνειδητοποιήσετε όλοι πως ο τόπος υποφέρει και η κατιούσα μετά απ' όλα αυτά προχωράει με ταχύ βήμα.
Το fb αυτές τις μέρες από πάρα πολύ κόσμο χρησιμοποιείται ως η παρακολούθηση μιας ιλαροτραγωδίας χωρίς τέλος...Σας εκφράζει αυτό;
Προσωπικά θέλω να νιώθω περήφανη για την ιδιαίτερη πατρίδα μου και όχι να βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να απαντώ "μα τι συμβαίνει στην Ανδραβίδα; Εμφύλιο έχετε;" από ανθρώπους που χειρίστηκαν άριστα πολύ δύσκολες αυτοδιοικητικές καταστάσεις.
 




Mε σεβασμό προς όλους

Υ.Σ Σχόλια μόνο δημόσια, μέσω μηνυμάτων είναι σαν να μην υπεβλήθησαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στην εορτή του Άη Γιώργη.Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας "Ο Σπάρτακος".

  Ο Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας " Ο Σπάρτακος", τίμησε με την παρουσία του την εορτή του λαοφιλούς, τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, σε...