Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

"NA ONEIΡΕΥΤΩ ΞΑΝΑ" ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΤΕΚΟΥ.

Ο θεατρικός συγγραφέας και μεταφραστής, Παύλος  Μάτεσις, υποστήριζε ότι "ένα βιβλίο πρέπει να σε κάνει να περνάς καλά. Αυτό είναι το σημαντικότερο".
Έτσι αισθάνθηκα με το νέο πνευματικό παιδί (όπως  λέει η ίδια) της εξαιρετικής Ιφιγένειας Τέκου. Γνωρίζοντας κάποιος την Ιφιγένεια εντυπωσιάζεται με την πρώτη ματιά, από την απλότητα, τη γλυκύτητα, τη φιλική διάθεση, του χαρακτήρα της. Πρόκειται για ένα πρόσωπο με γλυκό χαμόγελο, λαμπερά μάτια , καθαρό βλέμμα, που συνήθως συναντάται στα παιδιά!
 Στις μέρες μας κυκλοφορούν πολλά βιβλία, συστήνονται πολλοί ως συγγραφείς, αλλά η ουσία βρίσκεται σε λιγότερα έργα και εξαιρετικούς ανθρώπους που έχουν την πένα ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους και όχι ως ένα παρελκόμενο αντικείμενο λόγω εποχιακής πέρασης,όπως ανέφερε σε μια φιλική συζήτηση ένας σπουδαίος δάσκαλος του πνεύματος.Η Ιφιγένεια Τέκου ανήκει στις εξαιρετικές παρουσίες!
" Να ονειρευτώ ξανά". Ένας τίτλος που παραπέμπει το αναγνωστικό κοινό, σε αισιόδοξες λεωφόρους, αφού τα όνειρα δεν μπορεί κανείς να  τα σταματήσει...και αν κάποιες φορές οι δύσκολες στιγμές στέκονται ως τροχοπέδη...δεν έχει ο καθένας μας παρά "Να ονειρευτεί ξανά".Τόσο ελπιδοφόρο μήνυμα!Άριστη η ποιότητα γραφής καθώς και το χρώμα που πηγάζει ξεφυλλίζοντας το βιβλίο.Οι λέξεις απλές, λιτές και κατανοητές, όχι δυσεύρετες και πομπώδεις.Η ιστορία συναρπάζει με το συναισθηματικό κόσμο να βγαίνει πλουσιότερος μετά το κλείσιμο και της τελευταίας σελίδας. 
 Δυο τρυφερά αποσπάσματα για το τέλος του μικρού αφιερώματος, μαζί με τις εγκάρδιες ευχές μου στην αγαπημένη συγγραφέα για μια χρονιά υγιή, δημιουργική, χαρούμενη!
 "ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟΥΣ είχαν γεμίσει από έναν ακαθόριστο ήχο πάλι, φευγαλέο μα όχι ασήμαντο, σαν το θόρυβο μιας πεταλούδας όταν πασχίζει να δραπετεύσει από το μπουκάλι κάποιου τυχαίου λάτρη ονείρων που την κρατά εγκλωβισμένη".
 "Ήταν εμφανής η καλή διάθεση που 'χε μπει κι ανέμιζε στα ολάνοιχτα παράθυρα της καρδιάς τους. Λες και είχε απομακρυνθεί για πάντα το μαύρο σύννεφο που κάλυπτε τις ζωές τους, και τη θέση του είχε πια πάρει το φως μιας συγκρατημένης αισιοδοξίας". 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θεσσαλονίκη,Μονή Βλατάδων.

Εικόνες από έναν πανέμορφο και πολύ αξιόλογο χώρο, έναν ακόμη πολιτισμικό και ιστορικό θησαυρό της χώρας μας.Τη Μονή Βλατάδων που πρόκειται ...