Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Σκέψεις για επίκαιρα θέματα (κρίση, προσφυγικό, ρατσισμός).



 Το παρόν θέμα στη σελίδα είναι εμβόλιμο, σε σχέση με τα θέματα που έχουν ετοιμαστεί. 
Αποτελεί την κατάθεση των σκέψεών μου, οι οποίες σχηματίστηκαν κατόπιν παρατηρήσεων και μελέτης που κάνω εδώ και καιρό, σχετικά με γνωστές καταστάσεις της Χώρας μας. Ἐχω αποφασίσει να σχολιάζω όσο γίνεται λιγότερο σε αναρτήσεις που βλέπω στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως λέγονται, γνωστών και φίλων, για γενικά θέματα.Προτιμώ να παρουσιάζω τις σκέψεις και τις απόψεις μου μέσω των δικών μου σελίδων.Εννοείται ότι είναι δεκτή η αρνητική και θετική κριτική, υπό μορφή πάντα σοβαρού επιπέδου.
Τα τελευταία χρόνια η κοινωνική, οικονομική, πολιτική κατάσταση της Χώρας είναι γνωστή σε όλους και οι επιπτώσεις έχουν αγγίξει τους περισσότερους από εμάς. Επίσης είναι γνωστό το θέμα της έλευσης, χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.
Επειδή μελετώ χρόνια τώρα, μια πλούσια συλλογή βιβλιογραφίας επί πολιτικών, οικονομικών, ιστορικών θεμάτων σε παγκόσμια κλίμακα, δεν πιστεύω σε τυχαία γεγονότα, σε χρέη και άλλα παρόμοια αιτιολογικά. Θα αναφέρω για παράδειγμα, τις επιδοτήσεις στον αγροτικό πληθυσμό από την ΕΟΚ...με τις οποίες αντί για καρυδιές η βιολογικές καλλιέργειες χτίζονταν εξοχικές πολυτελείς κατοικίες ή αγοράζονταν πανάκριβα αυτοκίνητα.Ο Φορέας που έδινε τα χρήματα γιατί δεν υλοποιούσε εγκαίρως έλεγχο;Τονίζω ότι δεν υποστηρίζω την ασυδοσία σε κανένα επίπεδο κι από κανέναν άνθρωπο.
Οι Τράπεζες γιατί έστελναν χωρίς ίχνος αίτησης...πιστωτικές κάρτες στο σπίτι;Αφήστε που για να τις καταργήσεις σε ταλαιπωρούσαν με τις ώρες στα γραφεία τους. Επίσης λειτουργούσαν επί χρόνια ιδιωτικές εταιρείες, που με κάποιους "συνεργάτες" Τραπεζών, φρόντιζαν για τη χορήγηση δανείων και πιστωτικών καρτών σε όλους!!σε άτομα άνεργα, σε μετανάστες δίχως άδεια παραμονής, ακόμη και σε άστεγους....
Έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία όπως "υπάλληλοι ακόμη και σήμερα, με όλα τα δικαιώματα του μισθού και της ασφάλισης..χωρίς να παρουσιάζονται στον επαγγελματικό τους χώρο..δηλαδή χωρίς να εργάζονται". Οι πλαγιές των βουνών, που οι "κακοί" εμπρηστές έκαψαν..μεταμορφώθηκαν σε πολυτελέστατους οικισμούς..
Ελεγκτικός μηχανισμός;;;;;;
Όλο αυτό το καλοστημένο παιχνίδι κυρίως, το πλήρωσαν οι άνθρωποι που έμειναν άνεργοι...καθώς επίσης οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις που δεν μπορούν να καλύψουν τις θεραπείες τους..Τα προαναφερόμενα αποτελούν την περίληψη της πραγματικότητας..

 Μέσα σε όλη αυτή την κοινωνική αναταραχή, την ανασφάλεια και την αγωνία του μέλλοντος, βίαια μας πρόσθεσαν χιλιάδες ανθρώπους ως πρόσφυγες και μετανάστες. Ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα, ήθη, έθιμα, θρησκεία, θύματα των πολέμων...και όποιων αύξησαν τα εισοδήματά τους..για να τους οδηγήσουν στην Ελλάδα..για να γεμίσει το Αιγαίο μας θύματα..για να λυπούμεθα και να αγανακτούμε.Με κατάλληλο τρόπο ΑΥΤΟΙ που σχεδιάζουν τις τύχες των λαών, δημιούργησαν ακραίες κοινωνικές ομάδες, που αποτελούνται από άτομα άψογα στη θεωρία...δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάποιοι εκφράζονται με μίσος γι' αυτούς τους ανθρώπους..κάποιοι εκφράζονται με μίσος για τους Έλληνες. 
Παρατηρώ στο διαδίκτυο, ακόμη και ομάδες του τύπου "ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ή "ΝΑΙ  ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" .
Με λυπούν αφάνταστα όλα αυτά τα φανατικά κινήματα.Ο φανατισμός οδηγεί στη βία και η βία ξανά στη βία. 

Οι άνθρωποι των περιοχών που μια μέρα άνοιξαν την πόρτα τους και είδαν ανθρώπους ταλαιπωρημένους αλλά και αγριεμένους (απόλυτα δικαιολογημένα απ' όλα όσα τους βάραιναν)...εξέφρασαν συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας χωρίς κανένας να μπορεί να τους κατηγορήσει γι' αυτό. Οι γονείς που κινητοποιήθηκαν εναντίον του νόμου, σχετικά με την φοίτηση των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία...μετά από όσα μετέδιδαν τα ΜΜΕ περί μεταδοτικών ασθενειών, κι αυτοί δεν είχαν άδικο..
Άδικο είχαν όλοι οι υπεύθυνοι που δεν ενημέρωσαν αρχικά τον λαό και εκ των υστέρων τα μικρότερα μέρη, συλλόγους, γονείς και όποιον άλλο έπρεπε. 
Όπως είναι γνωστό η αμάθεια και ημιμάθεια (η έλλειψη ενημέρωσης, η φήμη για τις ασθένειες)  δημιουργούν μόνο προβλήματα.


Οι Έλληνες γενικά δεν είμαστε ρατσιστές, δεν είμαστε λαός που θα δει ανθρώπους να υποφέρουν και δεν θα τους φροντίσει, αφού τον ξεριζωμό τον έχουν ζήσει.Υπάρχουν μαρτυρίες προσφύγων που μιλάνε βουρκωμένοι για την αγκαλιά που τους ανοίξαμε.Δεν έχετε το δικαίωμα να μας χαρακτηρίζετε όλους ρατσιστές, εξαιτίας κάποιων εξαιρέσεων.Ο ρατσισμός είναι τερατούργημα αυτών που δημιουργούν τους πολέμους. Λυπάμαι και θλίβομαι για όλους αυτούς, που βλέπω να έχουν πέσει στην παγίδα κάποιων που εκμεταλλεύονται τις φωτογραφίες των βασανισμένων ανθρώπων...με το πρόσχημα οργανώσεων κατά του ρατσισμού και άλλων παρόμοιων θεωριών. Παρατηρώντας θα διαπιστώσουμε όλοι, ότι κάποιο χρονικό διάστημα δημιουργούνται  επεισόδια από μια ομάδα....μετά από κάποιο διάστημα, μόνο από άλλη ομάδα.....Έτσι για να καταλάβουμε τι γίνεται και να μην παρασυρόμαστε στην ...πλεκτάνη.
Ομάδα ανθρώπων με ακραίες ιδέες κατά των Προσφύγων....αυτοί είναι ρατσιστές.
Ομάδα ανθρώπων με ακραίες ιδέες κατά των Ελλήνων....κι αυτοί είναι ρατσιστές.
Απορώ κι εξίσταμαι!!ομάδα εναντίον των δολοφόνων της MARFIN BANK γιατί δεν δημιουργείται;
Ομάδα κατά του ανθρώπου που κατέστρεψε τη Μυρτώ στην Πάρο υπάρχει; 
Kαι κάτι ακόμη για τις παρόμοιες παγίδες...οι αγανακτισμένοι που πήγαν; επειδή όλοι έτρεχαν και τότε...
Καθόσον το διαδίκτυο έχει μεγάλη δύναμη στη διάδοση των πληροφοριών και στη δημιουργία διαφόρων...ρευμάτων, όλοι όσοι με τον τρόπο τους, διαχωρίζουν την κοινωνία ..έχουν τεράστια ευθύνη για τυχόν κοινωνικές αναταραχές. Αν διαβάσουμε όλοι μας περί εμφυλίων, θα διαπιστώσουμε ότι είναι η χειρότερη μάστιγα.Εκεί οδηγεί η εσωτερική φαγωμάρα του λαού..Θα ήταν προτιμότερο τον ανθρωπισμό μας  να τον κάνουμε πράξη. Λέει μια γιαγιά με μεγάλη κοινωνική προσφορά προς όλους, "αντί να ενοικιάζετε τα πολλά διαμερίσματά σας, αντί να κρατάτε το εξοχικό σας για μια φορά το χρόνο, να τα προσφέρετε σε πρόσφυγες ώστε να ζήσουν καλύτερα. Μειώστε τις δαπάνες για παροχές εξωσχολικών δραστηριοτήτων στα παιδιά σας, ώστε να βοηθήσετε τ' άλλα παιδάκια.Αν αφήσετε τις θεωρίες και σκεφτείτε τρόπους για να κάνετε τα λόγια σας πράξη,θα βρείτε πολλούς".
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η γράφουσα αποδεικνύει με τις πράξεις της, πως όλοι οι άνθρωποι γι' αυτήν είναι ίδιοι,χρόνια τώρα !!Καθημερινά κινούμενη στο κέντρο της Αθήνας έχει άπειρα παραδείγματα ανθρωπισμού από Έλληνες προς ανθρώπους άλλων φυλών.
Ακόμη και σε μικρά μέρη που υπήρχαν αντιδράσεις για το θέμα του σχολείου, μόλις οι υπεύθυνοι μίλησαν στους γονείς, την επόμενη μέρα τα παιδιά των προσφύγων, στο σχολείο τα περίμεναν και δώρα!!Κρατείστε οι δήθεν "ανθρωπιστές" τους χαρακτηρισμούς για εσάς.
Υπομονή και καλή διάθεση απ' όλους και η κοινωνία θα γίνει καλύτερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θεσσαλονίκη,Μονή Βλατάδων.

Εικόνες από έναν πανέμορφο και πολύ αξιόλογο χώρο, έναν ακόμη πολιτισμικό και ιστορικό θησαυρό της χώρας μας.Τη Μονή Βλατάδων που πρόκειται ...