Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Συμφωνώ και διαφωνώ!Ελλάδα 2020!ΑΠΟΨΕΙΣ.

Γενικά, χωρίς πολλά λόγια!!

Περί ιού!!
ΣΥΜΦΩΝΩ με το να ακολουθούμε τις συμβουλές του αρμόδιου υπουργείου 
Ας μην ξεχνάμε πως έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και την κοινωνία.
ΔΙΑΦΩΝΩ με τον πανικό ..ως παράδειγμα..όταν ανακοινώνεται πληροφορία για σοβαρό κρούσμα, οφείλουν τα ΜΜΕ να διευκρινίζουν αν ο ή η ασθενής ανήκει στις ευάλωτες ομάδες που οι επιπτώσεις είναι αναμενόμενες.
 Ας ευχηθούμε το συντομότερο να εκτονωθεί αυτή η κατάσταση ....
Περί προσφυγομεταναστευτικού γενικά αλλά  και όλα όσα λέγονται για την Ελλάδα και τους Έλληνες..δυστυχώς από τους ίδιους τους Έλληνες...
ΔΙΑΦΩΝΩ με τους χαρακτηρισμούς του ρατσισμού, της απανθρωπιάς, της φοβίας προς τους πρόσφυγες και μετανάστες (εξαιρέσεις βέβαια υπάρχουν πάντοτε)..
απλά γιατί χρόνια τώρα αγκαλιάσαμε όλους τους λαούς, μα η κοινωνική κατάσταση τα τελευταία χρόνια μετά την έλευσή τους έχει διαμορφωθεί επικίνδυνα σε χωριά και πόλεις..
δεν πρόκειται περί φοβίας, περί αγωνίας πρόκειται αφού η μικρή αυτή Ελλάδα είναι εμφανέστατο πως δεν χωράει άλλους ανθρώπους..
ΔΙΑΦΩΝΩ επίσης γιατί οι Έλληνες έχοντας ζήσει στην ξενιτιά, έχοντας τους δικούς μας στην ξενιτιά γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τους λαούς, έχουμε γνωστούς κτλ. δεν είναι λοιπόν η πρώτη φορά που βλέπουμε μελαμψό ή μουσουλμάνο.
Για παράδειγμα θα αναφέρω πως πριν σαράντα χρόνια στο χωριό μου είχαν έρθει δυο νεαροί φοιτητές Αιγύπτιοι για τουρισμό και έμειναν έναν μήνα και δούλεψαν, τους άνοιξε η γειτόνισσα το σπίτι, μας έστειλαν μετά από καιρό ενθύμια..δεν είχαν όμως καμιά σχέση με όλα όσα συμβαίνουν σήμερα.. Και δεν είναι το μόνο γεγονός..
ΔΙΑΦΩΝΩ ακόμη γιατί οι πρόσφυγες είναι ελάχιστοι, τουλάχιστον μετά από συζήτηση με φίλους Σύριους...
ΔΙΑΦΩΝΩ γιατί οι μετανάστες που αποτελούν την πλειονότητα επιθυμούν μια ζωή ανθρώπινη (έτσι νομίζω)...πως θα την έχουν αν είναι κλεισμένοι;Πως θα την έχουν μένοντας έξω χωρίς απασχόληση;Η αργία δημιουργεί δεινά..
Πόθος τους η Ευρώπη που έχει κλειστές τις πύλες..Η Ελλάδα αιμορραγεί εδώ και χρόνια..
ΔΙΑΦΩΝΩ γιατί στην πλάτη τους παίζονται γερά παιχνίδια..
ΣΥΜΦΩΝΩ στο δικαίωμά τους για μια καλύτερη ζωή και μακάρι να είχαμε την δυνατότητα να τους την προσφέρουμε...δυστυχώς όμως χάσαμε τα παιδιά μας στην ξενιτιά..
ΔΙΑΦΩΝΩ με όλους εκείνους τους " γνωστούς - άγνωστους" που συνεχίζουν τους πολέμους καθώς και μ'  όλους τους " σπουδαίους"  οργανισμούς που τόσα χρόνια δραστηριοποιούνται αλλά δεν έχουν καταφέρει να πάψει η ανθρώπινη εξαθλίωση.

ΔΙΑΦΩΝΩ που το 2020 ξεριζώνονται οι άνθρωποι και γίνονται έρμαια των εμπόρων..

ΣΥΜΦΩΝΩ με τους πολίτες που επιθυμούμε την ζωή μας ξανά!!με ελευθερία και ασφάλεια..
ΔΙΑΦΩΝΩ στο σκεπτικό της καταστροφής των θρησκευτικών μας προσκυνημάτων..
ΔΙΑΦΩΝΩ σε όσους φέρονται υβριστικά και υποτιμητικά, σε όλους που εκμεταλλεύονται στις δουλειές τους μετανάστες.
ΔΙΑΦΩΝΩ  όμως και με τους μετανάστες οι οποίοι δημιουργούν επικίνδυνους καυγάδες με όπλα, μαχαίρια, ρόπαλα!Όχι δεν θέλω τον τρόμο και την βία στη γειτονιά μου, στην Χώρα μου!
ΣΥΜΦΩΝΩ  να στηρίξω τον νομοταγή, υπεύθυνο αξιοπρεπή μετανάστη (25 χρόνια εδώ) που διατηρεί την  μικρή επιχείρηση στην γειτονιά μου γιατί με σέβεται ως άνθρωπο  και πελάτη.Γιατί δεν ειρωνεύεται τον σταυρό μου όπως κι εγώ τα δικά του πιστεύω.
ΔΙΑΦΩΝΩ με τον Έλληνα επιχειρηματία που δεν με σέβεται και με πονηριά προσπαθεί να κερδίσει παραπάνω.
ΔΙΑΦΩΝΩ με τον Έλληνα ο οποίος σε νησιά και τουριστικές περιοχές δεν προσφέρει παροχές εκπροσωπώντας την από αρχαιοτάτων χρόνων ελληνική φιλοξενία,αλλά κυριολεκτικά εκμεταλλεύεται προκειμένου να ικανοποιήσει τον έρωτά του με το χρήμα.
ΔΙΑΦΩΝΩ με τους μετανάστες που δεν πληρώνουν εισιτήριο στις συγκοινωνίες και φέρονται θρασύτατα σ' αυτές.
 
 ΔΙΑΦΩΝΩ με τους Έλληνες που πήγαν εκδρομή στην γειτονική χώρα αυτές τις μέρες..και θλίβομαι  γι αυτό.
ΔΙΑΦΩΝΩ με τους Έλληνες που πούλησαν τα σπίτια στις καλύτερες περιοχές του κέντρου της Αθήνας σε αλλοδαπούς...δεν φταίνε οι αλλοδαποί λοιπόν!!
ΔΙΑΦΩΝΩ με τους Έλληνες που έμαθαν στα παιδιά τους τα υλικά αγαθά, το φαίνεσθαι, τα απομάκρυναν από τα ήθη και τις παραδόσεις μας.
ΣΥΜΦΩΝΩ με τους μετανάστες που μαζεύονται τις Κυριακές και λατρεύουν αυτό που έμαθαν.
ΔΙΑΦΩΝΩ με τους Έλληνες που δεν έμαθαν στα παιδιά τους τίποτα περί θρησκείας αλλά κατά τα άλλα ενοχλούνται με το προαναφερόμενο.
ΔΙΑΦΩΝΩ επίσης με εμάς που αντί να βγούμε έξω σε ιστορικά μέρη, σε παραδοσιακά δρώμενα, σε πάρκα καθόμαστε μέσα ή προτιμούμε τα επώνυμα στέκια στα οποία έχουν " άλλο νόημα" οι φωτογραφίες που θα αναρτήσουμε..έτσι λοιπόν χαίρονται οι άλλοι λαοί τις πόλεις και μετά αγανακτούμε...Μα αν παρατήσουμε τον τόπο μας λογικό είναι κάποιοι άλλοι να επωφεληθούν!


Τέλος από την καθημερινότητα μιας πολυαγαπημένης μου φίλης!
**Άπειρες φορές χρειάστηκε να μεταφέρει με ταξί πληρώνοντας η ίδια παιδάκια διαφόρων εθνικοτήτων (και τους γονείς) εννοείται στο Νοσοκομείο Παίδων γιατί το αστικό λεωφορείο είναι τόσο μικρό που πολλές φορές μένουν άνθρωποι έξω..
**Δεν ήταν δυνατόν να μην βοηθήσει τον παππού απ' το Ιράν με το παράλυτο εγγονάκι στο καρότσι..δεν ήταν δυνατόν να μην το κρατήσει γιατί ο παππούς είχε ανάγκη να καπνίσει πιο πέρα..
**Δεν ήταν δυνατόν να φάει την σοκολάτα κι ας την είχε ανάγκη λόγω άσχημης ψυχολογικής κατάστασης και να μην την δώσει στο μικρό προσφυγόπουλο που έτρεμε από την πείνα (δεν είναι όλοι βολεμένοι...αυτό είναι μια αλήθεια)
**Δεν ήταν δυνατόν να μην εξηγήσει και να μην οδηγήσει περπατώντας 40 λεπτά περίπου την οικογένεια από το Πακιστάν που έψαχνε υπηρεσίες για τα χαρτιά της..
**Δεν ήταν δυνατόν να μην συστήσει και σε άλλους το μικρό μαγαζί του ανάπηρου άνδρα (20 χρόνια στην Ελλάδα) από το Κασμίρ ο οποίος δημιούργησε έναν αξιοπρεπέστατο χώρο και προσπαθεί για το καλύτερο με το χαμόγελο και ευγένεια..
**Δεν ήταν δυνατόν να μην ξεσηκώσει το λεωφορείο γιατί κανείς δεν έδινε θέση στην προχωρημένης εγκυμοσύνης μελαψή κοπέλα.
**Δεν είναι δυνατόν να μην θαυμάσει την οικογένεια των Μουσουλμάνων οι οποίοι έκαναν νόημα στα παιδάκια τους να μην μιλάνε την ώρα που περνούσαν από το μικρό εκκλησάκι και γινόταν η Θεία λειτουργία.
**Και κάτι ακόμη...το περιοδικό ΣΧΕΔΙΑ το οποίο στηρίζουν πάρα πολλοί οι Έλληνες δεν στηρίζει μόνο Έλληνες αλλά ίσως περισσότερο αλλοδαπούς που ζουν εδώ.
Επίσης και οι ναοί την βοήθειά τους την δίνουν προς όλους!

ΑΥΤΆ τα ελάχιστα τα αναφέρω καθόσον σαν την φίλη μου υπάρχουν πολλοί Έλληνες και σας πληροφορώ όλους όσους σπεύδετε να κατηγορήσετε ότι στη θέα της ανάγκης ακόμη κι όσοι φωνάζουν θυσιάζονται!!
Τώρα όμως η αλήθεια είναι μία!!!!πως δεν χωρά άλλους ο τόπος!!

Δεν ξέρω όλοι εσείς αν γνωρίζετε τι σημαίνει τα αστικά να είναι γεμάτα μόνο με μετανάστες ή αλλοδαπούς χωρίς εισιτήριο..με μαχαίρια πολλές φορές στις τσέπες κι έτοιμοι για καυγά μεταξύ τους...αλλά όταν είσαι δίπλα δεν μπορείς να νιώθεις ασφαλής.
Δεν ξέρω αν γνωρίζετε τι σημαίνει να προχωράς και δίπλα σου να σφάζονται..
Έτσι λοιπόν πριν πείτε!!!!να έχετε ελέγξει όλες τις πλευρές!!!!!
Η φίλη μου συνομιλεί σχεδόν κάθε μέρα με ζευγάρια από όλες τις εθνικότητες...άλλοι μένουν εδώ , άλλοι περιμένουν να φύγουν...όλοι όμως καταλήγουν στο συμπέρασμα πως " τους κορόιδεψαν" φέρνοντάς τους στην Ελλάδα, πως άλλα τους είπαν κι άλλα έγιναν και ότι εμείς έχουμε δίκιο γιατί δεν γίνεται να ζήσουν όλοι εδώ!!!!!Δεν είναι ένας ούτε δυο που έχουν κατανοήσει....

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΕΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΞΕΡΙΖΩΜΟ....η αλήθεια είναι πως οι λαοί μεταξύ τους δεν θέλουν τίποτα να χωρίσουν....οι άλλοι είναι το πρόβλημα!!
Ευχή και προσευχή για το καλύτερο της ανθρωπότητας και μια Ελλάδα όσο πιο ήσυχη γίνεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια όμορφη απόδραση στη Βοιωτία.

Η ζωή στην πόλη μπορεί να έχει ποικιλία ενασχολήσεων, όμως η εξόρμηση στη φύση, κάποιες φορές είναι ανάγκη. Κάτι αντίστοιχο νιώθουν αρκετοί ...