Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Ελλάδα του 2020, σκέψεις - απόψεις.

Ως  χαρακτήρας ανέκαθεν με ενδιέφερε η κατάσταση της παγκόσμιας κοινωνίας, όλων των χωρών και φυσικά της Ελλάδας στην οποία γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και δεν εγκατέλειψα μπρος στο δέλεαρ καλύτερων συνθηκών ζωής.
Η Ελλάδα είναι η μικρή αυτή χώρα που αποτελεί αναμφισβήτητα την κοιτίδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας.
Είναι ο ήλιος, η θάλασσα, τα λευκά εκκλησάκια καταμεσής στο πέλαγος, οι γλάροι που ανέμελα λούζονται στα δαντελωτά της ακρογιάλια, είναι η μαγεία των ορεινών χωριών που τυλίγονται στο άρωμα της μέντας και του βασιλικού, είναι οι αρχαιότητες που καταμαρτυρούν πως εδώ το παρελθόν δεν έπαψε να υπάρχει!
Είναι η μούσα των μεγάλων Ελλήνων και Ξένων ποιητών, ζωγράφων, λογοτεχνών!!
Είναι ...τόσα πολλά ακόμη!!!!!!!
Είναι η τρανή Αγάπη για πολλούς  Έλληνες και Φιλέλληνες!
 Η Ελλάδα υπήρξε σύμβολο της φιλοξενίας από τα χρόνια του Ομήρου!!
Ο Έλληνας εκτός εξαιρέσεων που υπάρχουν παντού (σε χώρες, λαούς και τομείς) δεν έπαψε ποτέ να προστατεύει και να φιλοξενεί..
Τα τελευταία χρόνια με την πολύ δύσκολη ..στις μέρες πλέον επικίνδυνη κατάσταση..που σχετίζεται με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό έχουν διαφοροποιηθεί έως κλονιστεί τα βασικά χαρακτηριστικά μιας κανονικής (όχι ιδανικής) ζωής όπως η ειρήνη, η ελευθερία, η ασφάλεια, η ηρεμία.
Δυστυχώς η γειτονική χώρα χειρίζεται για τους δικούς της λόγους..... ορδές ανθρώπων τους οποίους ξεριζώνουν προς την οδό μιας καλύτερης μοίρας...
Το Αιγαίο Πέλαγος μετατράπηκε σε υγρό νεκροταφείο με εκατοντάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας να πνίγονται κι έτσι να τελειώνει η απίστευτη ταλαιπωρία τους..να τελειώνει με έναν από τους χειρότερους τρόπους.
Η μικρή Ελλάδα για εμφανέστατους ιδιοτελείς σκοπούς  "κάποιων" αναγκάστηκε να δεχτεί χιλιάδες μετανάστες και πολύ λιγότερους πρόσφυγες από τη Συρία.
Άνθρωποι μιας εντελώς διαφορετικής κουλτούρας σε όλους τους τομείς οι οποίοι βρέθηκαν εδώ μέσω των ενδιάμεσων κρίκων...που φρόντισαν σε πάρα πολλές περιπτώσεις να τους ενημερώσουν μόνο για δικαιώματα και όχι για υποχρεώσεις.
Ποιος λογικός νους μπορεί να δει ευνοϊκά κι αθώα την έλευση ανθρώπων με τεράστια προβλήματα σε μια κοινωνία που βάλλεται από την ανεργία, που οι άστεγοί της πολλαπλασιάστηκαν, που οι συνθήκες " έδιωξαν" τα παιδιά της , τους επιστήμονες, τους καταρτισμένους, τους Έλληνες που ήθελαν να χτίσουν τη ζωή και το μέλλον τους;
Φυσικό επακόλουθο λοιπόν οι αντιδράσεις πολλών από την ελληνική κοινωνία που βλέπει το φως της να χάνεται και επιπλέον να φορτίζεται με ευθύνες χιλιάδων νέων ανθρώπων.
Τώρα φτάσαμε στο απροχώρητο αφού ο "μεγάλος γείτονας" αποφάσισε να χειριστεί για μια ακόμη φορά τους λαούς που έχουν κάθε δικαίωμα να ελπίζουν και να επιδιώκουν το καλύτερο...να τους χειριστεί έτσι ώστε να τους παρουσιάσει ως μόνη ελπίδα για την πραγματοποίηση των ονείρων τους,ως μονόδρομο την Χώρα μας..ως μονόδρομο για την εγκατάσταση των μεγάλων Ευρωπαϊκών Χωρών!
Να τους μεταφέρει σύμφωνα με τα βίντεο και τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν δημόσια στα σύνορά μας προκειμένου έτσι να τους δημιουργεί το μίσος προς την " κακιά Ελλάδα" που δεν τους επιτρέπει να περάσουν....
Είναι τόσο μα τόσο εμφανές το θέμα!!!! Είναι τόσο εμφανείς οι επεκτατικές και όχι μόνο επιθυμίες του!!
Μα αφού είναι τόσο φιλεύσπλαχνος, γιατί δεν τους μετακινεί με τις αεροπορικές του γραμμές;
Γιατί δεν εγκαθιστά τις εκατοντάδες ΜΚΟ στην χώρα του;
Δυστυχώς αντί της ομόνοιας, της λογικής, της ψυχραιμίας, διαπιστώνω ότι η ελληνική κοινωνία για ακόμη μια φορά βρίσκεται σε έναν έντονο διχασμό...λες και δεν έχουμε παραδειγματιστεί από τους παρελθοντικούς εμφυλίους, καθόσον ο διχασμός εκεί οδηγεί..
**Από τη μια πλευρά είναι οι πολίτες
 που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να προστατέψουμε τα σύνορα, πως πρέπει οι χιλιάδες άνθρωποι απ'  όπου κι αν προέρχονται να έλθουν στην Χώρα, πως όποιος αντιδρά είναι απάνθρωπος και ρατσιστής!
Δεν θα μακρηγορήσω με τα περί ενθύμησης " προσφύγων Μικράς Ασίας" , ούτε του δράματος των Αρμενίων και των Κούρδων...
---Απορώ και εξίσταμαι ειλικρινά!!!είναι δυνατόν να πιστεύουμε πως χωράνε κι άλλοι άνθρωποι εδώ; Είναι τρόπος ζωής να είναι στοιβαγμένοι σε διάφορες εγκαταστάσεις;
Νέοι άνθρωποι με το να κάθονται όλη μέρα είναι δυνατόν να μην δημιουργούν προβλήματα;
Είναι υπερβολή πως δεν μπορούμε μικροί - μεγάλοι να κυκλοφορήσουμε όπως γινόταν στην όμορφη Ελλάδα μας; Eίναι υπερβολή πως οι άνθρωποι αυτοί χωρίς απασχόληση και δίχως εκπαίδευση για τα νέα δεδομένα τους, δημιουργούν προβλήματα κάθε μορφής...
Κατακρίνουν με την άνεση της ασφάλειάς τους, τους τόσο ταλαιπωρημένους κατοίκους των νησιών και του Έβρου οι οποίοι έχουν χάσει κυριολεκτικά την ζωή τους.....να έρθουν στην θέση των συμπολιτών μας και μετά να εκφράζουν τις θεωρίες τους..
**Από την άλλη πλευρά είναι οι πολίτες
που δεν δέχονται πως τους πρόσφυγες και μετανάστες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους χειρίζονται και τους καθοδηγούν κυριολεκτικά....δεν δέχονται πως ασκούν στο πρόσωπό τους και στο όνειρο μιας καλύτερης ζωής, την απόλυτη εξαθλίωση της ανθρώπινης οντότητας...Μα τους ξεριζώνουν από τις χώρες τους, υποσχόμενοι πολλά!!
Δεν δέχονται πως δεν γεννήθηκαν με πόθο να τους πετούν οι ενδιάμεσοι....από εδώ κι από εκεί, δεν δέχονται πως εμείς ως ελληνικός λαός επωμιζόμαστε τα τερτίπια των μεγάλων δυνάμεων και όλων που ηγούνται την Ευρώπη, της ελληνικής πολιτικής γραμμής των τελευταίων χρόνων..
Ως πολίτης θέλω την Ελλάδα μας ειρηνική και ήρεμη, θέλω τη ζωή αυτή που ξέραμε...να κυκλοφορούμε χωρίς φόβο, να μειωθεί η εγκληματικότητα, να μην υπάρχει βία, να μην βλέπω άστεγους, να μην βλέπω μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας μπροστά στα μάτια των περαστικών τα δυστυχισμένα πλάσματα των εθισμένων στα ναρκωτικά να "ετοιμάζουν"  την δόση τους και να κατατρυπιούνται..να μην βλέπω σπασμένες βιτρίνες, να μην φοβόμαστε τις ληστείες στα μαγαζιά ή όπου αλλού..
Ως Χριστιανός ακολουθώ το "αγαπάτε αλλήλους" και ως εκ τούτου δεν μπορώ να προσφέρω την βοήθειά μου στον Έλληνα ή στο Ελληνόπουλο μόνο..είναι αδύνατον να ξεχωρίσω του ανθρώπους σε χρώμα, φυλή, θρήσκευμα. 
Ως Ελληνίδα εκφράζω τις απόψεις μου καθόσον στηρίζω τη νομιμότητα και το δίκαιο, τον ανθρωπισμό σε κάθε μου βήμα!
Δεν μου αρέσει ο Έλληνας καταστηματάρχης που δεν με σέβεται,στηρίζω τον Χασάν ή τον Μοχάμεντ που όντας  χρόνια στην χώρα μας πληρώνει εφορία, με σέβεται ως πελάτη, συζητώ για τις θρησκείες μας με σεβασμό.
Δεν μου αρέσει ο όποιος μετανάστης βρίζει την χώρα μου και ειρωνεύεται τα θεία, σπάει και βιάζει.. αλλά τιμωρία δεν υπάρχει.
Στο λεωφορείο δεν αφήνω την έγκυο μελαψή ορθή με κίνδυνο να χτυπήσει αλλά της δίνω θέση, 
 δεν επιθυμώ να μπαίνουν χωρίς εισιτήριο δεκάδες μετανάστες και να απαιτούν θέσεις και κλειστά παράθυρα..
Θα πάρω αγκαλιά αν χρειαστεί για να βοηθήσω, το μωρό των προσφύγων ή μεταναστών αλλά θα τους υποδείξω πως τα σκουπίδια τα πετάμε στους κάδους αν διαπιστώσω το αντίθετο.
Εννοείται πως ο σεβασμός πρέπει να είναι αμοιβαίος μεταξύ των συμπολιτών, μεταξύ των λαών..
Εννοείται πως πρέπει να σέβεσαι την χώρα που σε φιλοξενεί.
***Για την αδιαφορία στα ήθη και τις παραδόσεις μας που η πλειονότητα δείχνουμε εδώ και χρόνια, αντίθετα με το ανελέητο φαίνεσθαι  και την λαμογιά δεν μας φταίει κανένας όμως!!
Εμείς φταίμε που αφήσαμε.....την χώρα μας....όταν οι " άλλοι"  βλέπουν πως απαξιούμε και εγκαταλείπουμε φυσικά και θα κάνουν ότι θέλουν βρισκόμενοι εδώ. 
Ομαδικές επισκέψεις σε κεντρικά μέρη, σε εκδηλώσεις και γιορτές, σε ιστορικά σημεία!!Μπορούμε πολλά να πετύχουμε..αρκεί να το θελήσουμε...
Τέλος!!!οφείλουμε μόνο με θετική ενέργεια (σκέψη, προσευχή) να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που μάχονται στα σύνορά μας!!


 
 
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια όμορφη απόδραση στη Βοιωτία.

Η ζωή στην πόλη μπορεί να έχει ποικιλία ενασχολήσεων, όμως η εξόρμηση στη φύση, κάποιες φορές είναι ανάγκη. Κάτι αντίστοιχο νιώθουν αρκετοί ...