Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Για ποια Ευρώπη να ονειρευτούμε;

 Μαζί με τους χαρταετούς που ανέκαθεν συμβόλιζαν τα όνειρά μας, σαν παιδιά στο όνομα της Ευρώπης βλέπαμε το μεγαλείο της προόδου και της ειρήνης.
 Πιστεύαμε ότι στην Ευρώπη υπήρχαν οι "μεγάλοι" και οι μορφωμένοι, οι οποίοι φρόντιζαν για το καλό  της Ηπείρου,καθώς και για το καλό του κόσμου.
 Όταν οι Ευρωπαίοι τουρίστες το καλοκαίρι έδειχναν το θαυμασμό τους για τον μοναδικό πλούτο των μνημείωνμας , του πολιτισμού μας , της ιστορίας μας εμείς αισθανόμαστε περήφανοι.
Εκεί κάπου ..χάσαμε τα βήματά μας και περάσαμε στην αντίπερα όχθη κάνοντας ότι ήταν δυνατόν για να σβήσουμε τα χαρακτηριστικά μας ..προς τιμή των Ευρωπαίων.
 Μεγαλώνοντας, ταξιδεύοντας, μελετώντας, το όνειρο της ιδανικής ταυτότητας της Ευρώπης χάθηκε...πέταξε μια για πάντα. Η πικρή αλήθεια διέγραψε τη ρομαντικότητα της παιδικής ψυχής. Η Ευρώπη δυστυχώς συνδέθηκε με δεινά. Είναι ένας ισχυρός κρίκος των "υψηλών δυνάμεων" που βύθισε τα εθνικά μας ζητήματα αντί να σταθεί ως αρωγός για τη λύση τους. Είναι ένας ισχυρός κρίκος που καταστρέφει καθημερινά προϊόντα, γη , σύνορα και συνειδήσεις.
 Η βία φέρνει βία.Είναι μια ρήση που πιστεύω ακράδαντα. Δεν είμαι αναλυτής διεθνών ή ευρωπαϊκών πολιτικών καταστάσεων, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη..δεν είναι τυχαίο πως η Ευρώπη βυθίζεται μέσω της τεράστιας ανασφάλειας που δημιουργούν τα συνεχή τρομοκρατικά χτυπήματα. Δεν υποστηρίζω κανενός είδους μορφή βίας καθώς επίσης τάσσομαι υπέρ των ανθρωπιστικών αντιλήψεων και στέκομαι μακρόθεν ακραίων ομάδων και θεωριών. Πονώ και θλίβομαι για όλα τα θύματα.Δυστυχώς τα θύματα σε κάθε χτύπημα είναι πάρα πολλά και όχι μόνο οι νεκροί και οι τραυματίες. Είναι οι οικείοι, είναι οι άνθρωποι που για μια ζωή θα φέρουν το ψυχολογικό μαρτύριο των όσων έζησαν.
Ποιος ή ποιοι ευθύνονται για τους ασταμάτητους πολέμους στη γη; Ποιοι ευθύνονται για τα εκατομμύρια παιδιά που αγωνίζονται να ζήσουν αποστεωμένα και στεγνά από τη δίψα, στην Αφρικανική Ήπειρο; Ποιος ευθύνεται για τα παιδιά του πολέμου , τα οποία ασυνόδευτα "χρησιμοποιούνται" για κάθε είδους μορφής εκμετάλλευσης;Ποιοι ευθύνονται που έκαναν τους Έλληνες οικονομικούς μετανάστες σε 70 χρόνια περίπου; Αν κάποιος απαντήσει στις απορίες μου, ίσως απαντήσει και στο ποιος ευθύνεται για τα συνεχή άδικα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Είναι τόσο παράλογο να φοβάσαι να σχεδιάσεις ένα ταξίδι, να σκέφτεσαι πως πρέπει να ζεις με τον τρόμο...

Για ποια Ευρώπη να ονειρευτούμε, όταν ο φόβος απειλεί;

Υ.Σ Τα γραφόμενα αποτελούν μέρος απ' τις σκέψεις μου που θέλησα να μοιραστώ μαζί σας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

25η Μαρτίου 2024.Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας "Ο Σπάρτακος".

  Όπως γνωρίζουν οι φίλοι μου, αυτός εδώ ο ιστότοπος αποτελεί για πολλά θέματα, αρχείο. Έτσι συμβαίνει και με τις δραστηριότητες του Ομίλου ...