Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Η υγεία ως πρώτιστο αγαθό.

Το αποψινό θέμα αποτελεί απλά ένα αφιέρωμα με τις ευχές μου σε φίλους και γνωστούς που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας...τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε βομβαρδιστεί από ειδήσεις αιφνίδιων χαμών νέων ατόμων, καθώς επίσης και ασθενειών. Επίσης αποτελεί τον κώδωνα που κρούει, προς όλους όσους ανοίγουν την πόρτα στην κατάθλιψη, για θέματα που λύνονται, για όνειρα που δεν γίνονται σήμερα αλλά μπορεί να γίνουν αύριο. Σίγουρα ο οικονομικός παράγοντας είναι ο καταλυτικός για την ποιότητα της ζωής... όμως αν ανατρέξουμε στην ιστορία θα θυμηθούμε αυτοκρατορίες που διαλύθηκαν,,όσο δε για τα νεώτερα χρόνια...πλούσιους στη φυλακή, μεγαθήρια του χρήματος σε πτώχευση και πολλά παρόμοια. Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι μαυρίζουμε την ψυχή μας και εν συνεχεία τη συμπεριφορά μας, απλά γιατί δίνουμε περισσότερη σημασία στο "εγώ"μας... πόσοι από εμάς που μελαγχολούμε γιατί τα οικονομικά μας δεν είναι καλά, σκεφτήκαμε τις εκατοντάδες μητέρες στον κόσμο που θάβουν τα παιδιά τους;Πόσοι σκεφτήκαμε τόσους συνανθρώπους μας καθημερινά που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σκληρή ιατρική διάγνωση; Πόσοι απ' όσους κλαιγόμαστε και μεμψιμοιρούμε ευχαριστήσαμε το θεό ή την τύχη ή ότι πιστεύει και δεν πιστεύει ο καθένας μας,γι' αυτά που έχει; Αν ξεκινήσουμε μ' αυτά που έχουμε, θα μείνει ελάχιστος χρόνος να σκεφτούμε αυτά που δεν έχουμε αποκτήσει. 

 Ακόμη και στο δικό μας οικογενειακό, συγγενικό ή φιλικό κύκλο..ταξιδέψαμε λίγο στο παρελθόν να θυμηθούμε από τι έχουμε σωθεί; την ασθένεια που ξεπέρασε το παιδί μας; τις κουβέντες που μας έλεγαν οι γιαγιάδες μας..πως η γκρίνια είναι κατάρα και μόνο άσχημα γεγονότα φέρνει, τις λάβαμε σοβαρά υπόψη;
Δε χρειάζεται σκέψη για να εμπεδώσουμε πως το μεγαλύτερο αγαθό είναι η ψυχική και σωματική υγεία. Μην την απαξιούμε μπροστά σε ανώριμες σκέψεις...της δίνης της οικονομικής ευμάρειας.  Οι περισσότεροι εκ των φίλων και γνωστών μου, που υποφέρουν .... τα είχαν όλα (αυτά που εννοούμε εμείς)...δεν είχαν όμως υγεία και καλοτυχία.
Όταν ξυπνάμε κάθε πρωί και είμαστε καλά, όπως και οι δικοί μας...ας ευχαριστούμε αυτό που πιστεύουμε κι ας ευχόμαστε πάντα να μαθαίνουμε καλό για όλους. Η απαισιοδοξία, η γκρίνια, η αλαζονεία.....δεν οδηγούν σε θετικά βήματα...απλά ανακυκλώνουν ή και δημιουργούν την κακοτυχία ή αρνητισμό ή ακόμη και την κατάθλιψη.
 Οι φωτογραφίες ανήκουν στην κάβα του σαββατοκύριακου!!!Εύχομαι να κατανοήσουμε όλοι πως είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' όσο πιστεύουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

25η Μαρτίου 2024.Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας "Ο Σπάρτακος".

  Όπως γνωρίζουν οι φίλοι μου, αυτός εδώ ο ιστότοπος αποτελεί για πολλά θέματα, αρχείο. Έτσι συμβαίνει και με τις δραστηριότητες του Ομίλου ...