Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Σκέψεις..."η συνεχής ερημοποίηση της Ανδραβίδας".

Πολλές φορές έχω εκφράσει τις σκέψεις μου για τη γενέτειρά μου. Η αγάπη μου για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα δεν αρκείται σε λόγια, αλλά εκφράζεται με συνεχείς πράξεις. Κάποιες είναι γνωστές, κάποιες όχι όμως στη δεδομένη στιγμή κι αυτές θα γνωστοποιηθούν έχοντας πάντα αδιάσειστα στοιχεία... Η ερήμωση της όμορφης κωμόπολης του Κάμπου της Ηλείας, της Ανδραβίδας που πληθυσμιακά είναι το μεγαλύτερο τμήμα του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, της πρώην πρωτεύουσας του Πριγκιπάτου του Μωρέα είναι δεδομένη. Οι ευθύνες πολλές σ' ένα τμήμα του λαού για τα λάθη του και στους εκλεγμένους για την αναλγησία τους προς τον τόπο και το λαό.
Πριν λίγο καιρό έκλεισε το Αστυνομικό Τμήμα, αδικαιολόγητα σύμφωνα με τον πληθυσμό αλλά και δεοντολογικά απαράδεκτα αφού  δυο στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας  θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος. Ήταν δεδομένο ότι θα κλείσει το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και φυσικά θα ακολουθήσει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Ήδη η Τράπεζα αρχίζει να λειτουργεί δυο φορές την εβδομάδα...και τη συνέχεια την καταλαβαίνουμε όλοι. Δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσω τις συμπεριφορές και το έγκλημα το οποίο συντελέστηκε με τη βοήθεια κάποιου αριθμού των πολιτών. Όταν αντιμετωπίζεις με ωχαδερφισμό τα προβλήματα του τόπου σου, όταν επηρεάζεσαι από υποσχέσεις με μόνο σκοπό την ιδιοτέλεια πως να μην υποχωρήσει μέσω της κατιούσας φοράς η πρόοδος της κωμόπολης;
Είναι δυνατόν κάποιοι από τους επιχειρηματίες να επικροτούν δρώμενα με μόνο σκεπτικό..τα κέρδη της μιας μέρας; Σκέφτηκαν ποτέ το μεγαλείο της συνεχούς κίνησης από τουρισμό και κόσμο; Mόνο που για να γίνει αυτή η διαφοροποίηση, όπως έχω ξαναγράψει θα πρέπει να αλλάξουν τρόπο σκέψης που θα γίνει πράξεις. Παράπονα παράπονα και πάλι παράπονα. Ύβρεις στα καφενεία ή στα καφέ (όπως επιθυμεί ο καθένας) για τον τόπο και πάντα για τους άλλους...Αυτοκριτική και αυτοέλεγχος, άγνωστοι όροι.
Τελευταία, μου εκμυστηρεύτηκαν κάποιοι γνωστοί πως "την πάτησαν" γιατί τους εξυπηρέτησαν οι... "να για τα χαρτιά" στ... Μα είναι σοβαρή αιτιολογία να "πουλήσουν" το κοινό καλό για μια φτηνή εξυπηρέτηση τύπου ρουσφετιού. Ντροπή και αίσχος. Με την κατάσταση που διαμόρφωσαν κάποιοι...θα ταλαιπωρηθούμε όλοι κι αυτοί που δεν έφταιξαν αλλά προσωπικά έχω εμπιστοσύνη πως η Θεά Νέμεσις...θα ενεργήσει να ταπεινωθούν οι  υπερόπτες , να τιμωρήσει τα εγκλήματα...
Είναι ανάγκη ο λαός της Ανδραβίδας να επαναπροσδιορίσει τους στόχους και τα ενδιαφέροντά του...
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις πράξεις για την πρόοδο του τόπου από συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων , πάντα μέσω του τομέα του πολιτισμού. Πολιτισμός σημαίνει
ασχολούμε σοβαρά και φροντίζω να γνωρίσω τον τόπο μου στα πέρατα του κόσμου. Το κέρδος του σήμερα , "την αρπαχτή" κατά το λαό, μόνο ο πολιτισμός δεν τα εκφράζει. 
Παρατηρώ επίσης και έντονες προσπάθειες από άλλους συμπολίτες για την επίσημη ενασχόλησή τους με τα κοινά.Όντως είναι πολύ ενδιαφέρον τρόπος για να βοηθηθεί η πόλη, αλλά απαιτούνται δεδομένα ισχυρά εκτός του ήθους, όπως η οικονομική άνεση καθώς και η πλαισίωση από άτομα σοβαρά και ώριμα, αν βέβαια θέλει κάποιος το κοινό καλό.
Πριν ένα χρόνο περίπου εξέφρασα την άποψή μου σε κάποια στήλη  των τοπικών ΜΜΕ της περιοχής , λέγοντας πως η Ανδραβίδα θυμίζει χωριό...και σύντομα έσπευσαν κάποιοι να κατακρίνουν την άποψή μου. Ας εκφραστούν δημοσίως μετά από τις τελευταίες εξελίξεις των θεμάτων του τόπου, όπως εκφράζομαι κι εγώ να αιτιολογήσουν στην κοινωνία που τους "ανέβασε" ..γιατί η άποψή μου ήταν λανθασμένη;
Προσωπικά καθώς και από κοινού με φίλους που αγαπάμε και επιθυμούμε την ανάκαμψη του τόπου μας θα συνεχίσουμε με πράξεις τις προσπάθειες για το σκοπό αυτό. Είναι εμφανής η ερημοποίηση..δεν απαιτείται να προβληθεί καμιά δικαιολογία...Εύχομαι να σκεφτείτε το μέλλον, την απόδοση δικαιοσύνης ....και να πράξετε αναλόγως..
Όταν δεν ενδιαφέρεσαι για τον τόπο σου...απλά ο τόπος σου θα σε εκδικηθεί...συνήθως όταν το συνειδητοποιούμε είναι αργά..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου