Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Περί Ανδραβίδας του σήμερα..

 

To παρόν υπάρχει και σαν ανάρτηση στο διαδίκτυο.

ΑΠΟΨΕΙΣ ,ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ.

Καταστάσεις που παρατηρώ κι αποτελούν θέμα συζήτησης με φίλους από άλλα μέρη, καθώς και συμπολίτες του εσωτερικού και εξωτερικού, σε μια προσπάθεια για το κοινό καλό και το καλύτερο όλων.

1) Πως είναι δυνατόν να μιλούν,για αγώνα υπέρ του κοινού καλού, αλλά να μην καταπολεμούν την ασυδοσία, την παρατυπία, τις πράξεις που δηλώνουν μεροληψία;Πως είναι δυνατόν να συμμετέχουν σ' αυτές τις εκφάνσεις και με τον τρόπο τους να τις επαινούν, αντί να βάζουν τα πράγματα στη θέση τους; 

Όταν κατέχουμε θέσεις και δεν λειτουργούμε αντικειμενικά, όταν έμμεσα ή άμεσα στεκόμαστε υπέρ των παραπάνω συμπεριφορών, απλά τις επικροτούμε, απλά γινόμαστε συμμέτοχοι και συνένοχοι....δίχως να σκεφτόμαστε ότι  κάποτε επέρχονται οι συνέπειες.Αυτός είναι ο νόμος της ζωής,που φέρνει αργά ή γρήγορα τη δικαιοσύνη.

2) Στη μικρή περιοχή, από αρκετούς (όχι από όλους), ξεχνιέται ότι ο κάθε ρόλος στην αυτοδιοίκηση ή σε φορείς, δηλώνει ότι υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο και η σχέση δεν είναι αυτή των "αρχηγών και των δούλων".Δεν είμαστε τσιφλικάδες σε οτιδήποτε δημόσιο, μήτε της ιστορίας και της παράδοσης  για να τα χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε και υπέρ όποιων θέλουμε. 

3) Άλλο θέμα..

Όποιος βρίζει και φέρνει τα πάνω - κάτω, κάτι πανεύκολο με τη χρήση του διαδικτύου, όποιος ανακατεύει ότι υπάρχει από άτομα και υπηρεσίες έχει ως εξέλιξη.. να βολεύεται για να μην συνεχίζει τα ίδια...Σώσον Κύριε!

Μήπως να αρχίσω τα ίδια; Mε ρώτησε ένα πολύ καταρτισμένο και ηθικό άτομο!

Επίσης σε κάθε τέτοιο άτομο, υπόσχονται την πραγματοποίηση των επιθυμιών του, το κολακεύουν....,θέτουν σε θέσεις  τους δικούς τους, διότι λέει " όλοι αυτοί θέλουν ειδικό χειρισμό" , δηλαδή σε κάθε ανήθικο ,  κάνουμε υποκλίσεις!!

4) Η αλαζονεία που ξεπερνάει κάθε όριο, είναι εμφανέστατη σε άτομα που έχουν συνδεθεί με την αυτοδιοίκηση ή όχι, δίχως να έχουν χτίσει την πορεία τους με εκπαίδευση και τις σχετικές περγαμηνές (δεν εννοώ μόνο το πανεπιστήμιο) ή έστω μέσω μιας εμπειρίας με την κατάλληλη ποικιλία και ποιότητα. Φαινόμενο χρόνων που δυστυχώς καλά κρατεί..

Τέλος για όσα διαπιστώνω και πάλι... εδώ έρχεται η θέση της φράσης 


"Χωριό που φαίνεται κουλαούζο δεν θέλει"


Η λέξη "κολαούζος" προέρχεται από την τουρκική kilavuz, που μεταφράζεται ως "οδηγός" ,αυτός που δείχνει τον δρόμο. Κατά συνέπεια, η φράση σημαίνει πως στο χωριό που φαίνεται δεν χρειάζεται οδηγός για να μας πάει εκεί. Σήμερα χρησιμοποιούμε τη φράση για κάτι που είναι  τόσο φανερό ώστε δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση.

ΒΙΒΛΙΟ "Γιατί το λέμε έτσι" Αλεξί Κιουρτσίδου, έκδοση για το ΒΗΜΑ 2013


Γι' αυτό ας εξέλθουν όσοι πρέπει από τη νοοτροπία της κλειστής κοινωνίας  που δεν θέλουν να χαλάνε χατίρια στους δήθεν "ζόρικους" κι ας προσπαθήσουν αληθινά για το κοινό καλό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

IΠΠΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ, τότε και σήμερα..

Το τέλος του καλοκαιριού, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο, με την επερχόμενη Ιππική Έκθεση. Η αγάπη του πατέρα ...