Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Περί Ανδραβίδας ..

 Περί γενέτειρας.

Ως γνωστόν, περίπου εδώ κι έναν αιώνα στην Ανδραβίδα τον Σεπτέμβριο, πραγματοποιείται το ιππικό - πολιτιστικό δρώμενο, για το οποίο οι πρόγονοί μας (μεταξύ αυτών και ο πατέρας μου) θυσιάστηκαν, στερήθηκαν αλλά μας το μεταλαμπάδευσαν με πλήρη σεβασμό. Το δρώμενο αυτό , αποτελεί θεσμό και το διαχειρίζεται ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Έτσι εμπλεκόμενοι φορείς και ενδιαφερόμενοι πολίτες, κάθε χρόνο αναμένουμε το σχετικό πρόγραμμα, από την αρμόδια αρχή.

Φέτος και πριν ανακοινωθεί το πρόγραμμα....κάποιοι των οποίων ικανοποιούνται τα προσωπικά αιτήματα απ" ότι διαφαίνεται..όχι μόνο έχουν ανακοινώσει διάφορα, αλλά εδώ κι ένα διάστημα, προχωρούν σε τηλεφωνικές και διά ζώσης, προσκλήσεις. Αυτή την ενημέρωση είχα, από δυο σοβαρά πρόσωπα του ιππικού χώρου, εκτός Ηλείας.

Αν αληθεύει, λυπάμαι για τη διαχείριση του θέματος από τους αρμοδίους.Λυπάμαι διότι ,όταν  ευνοούνται προσωπικές επιθυμίες, μέσω του θεσμού, σημαίνει έλλειψη σεβασμού στους προγόνους, απαξίωση της σοβαρότητας της ιππικής ιστορίας της Ανδραβίδας, κατάλυση κάθε ίχνους ηθικής, δημοκρατικής, ορθής, διάφανης διαδικασίας.

Με σεβασμό 


Σοφία


Υ.Σ Ευχή μου και επιθυμία μου να μην αληθεύουν τα παραπάνω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

90η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας,απολογισμός ,σκέψεις.Κεφ. 2ο

Με το κεφάλαιο "Οργανωτική Επιτροπή"  και επισκέψεων που δέχθηκε ,συνεχίζεται ο απολογισμός κι οι σκέψεις μου, σχετικά με το θέμα....