Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

"Ανατολή Ψυχής" ,"Σαν χελιδόνι που επέστρεψε απ' τα ξένα", οι σκέψεις μου...

Μου αρέσει μετά από κάτι που διοργανώνω, συμμετέχω ή παρακολουθώ να αποτυπώνω τις σκέψεις μου, να δημιουργώ αφιερώματα που συνήθως συνοδεύονται με φωτογραφικό υλικό.

Έτσι δεν γίνεται να μην τηρήσω την εν λόγω αγαπημένη συνήθεια για τη συνάντηση του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2022.

Ευχαριστίες και άπειρες ευχές για αγάπη, γαλήνη, υγεία.

Ξεκινώ με ένα τεράστιο ευχαριστώ και μια μεγάλη αγκαλιά για όλους που φροντίσατε να στολίσετε την εκδήλωση με τα χαμόγελά  σας, τις ευχές σας, τις αγκαλιές σας, που μας τιμήσατε με την παρουσία σας. 

Φίλοι και γνωστοί πάνω από τον διπλάσιο αριθμό απ' ότι φανταζόμουν....μας αφιερώσατε το σαββατόβραδο. Κάποιοι μετακινηθήκατε εκτός Αθηνών, κάποιοι από διάφορα μέρη της Αττικής. Αρκετοί μετά από την εργασία τους, με δύσκολες συνθήκες για εκείνη τη μέρα. Ήταν κι αυτοί που άφησαν ασθενείς στο σπίτι για να είναι μαζί μας. Η γειτονιά μου σύσσωμη, παιδιά και νέοι. Τη γειτονιά της πόλης δεν την αλλάζω με τίποτα..παρόλο που για πολλούς ακούγεται περίεργο, το δέσιμο είναι αληθινό και άδολο. Ο εξαιρετικός φιλικός μου περίγυρος που μας ένωσε ο χορευτικός κύκλος του Λυκείου των Ελληνίδων πριν μια δεκαετία περίπου.Συγγενείς και εκλεκτοί λογοτέχνες, ιστορικοί, φιλόλογοι, άνθρωποι από κάθε τομέα.Πρώην συνάδελφοι όπου η παρουσία τους ήταν πολύ συγκινητική καθόσον ο στρατός αποτελεί ξεχωριστό δέσιμο..13 Νοε 1987  η ημερομηνία της γνωριμίας μας..Φίλες από το fb οι οποίες ήρθαν και γνωριστήκαμε. Ένιωσα μεγάλη τιμή επίσης γιατί σύζυγοι των φίλων που δεν βγαίνουν συχνά...εξήλθαν για εμάς! Εννοείται ότι αποτέλεσε χαρά και τιμή η παρουσία των φίλων της Αγγελικής.

 Κάποια πρόσωπα με ιδιαίτερο ρόλο

Αξίζει να αναφερθώ ιδιαιτέρως, σε κάποια πρόσωπα που μας βοήθησαν (εμένα και τον Παν όπου αναλάβαμε την εκδήλωση) γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε.

Αρχικά η κ. Ελένη Λουκά για την οποία προηγήθηκε ιδιαίτερο αφιέρωμα.

Στη συνέχεια..

Δίχως τους εκλεκτούς μας γείτονες Γιάννη,Αλεξία,Έλενα ήταν αδύνατο να καταφέρουμε να έχουμε όλο το ηχητικό σύστημα με τις προδιαγραφές που θέλαμε, σε όλους τους τομείς.Έτσι είχαμε την τύχη (αληθινά) σ' αυτό το θέμα να έχουμε δυο εξαιρετικούς νέους, δυο φοιτητές τον Οδυσσέα και τον Ιάσονα. 

Μεγάλη η βοήθεια της Ιωάννας που διάβασε την ομιλία του Εκδότη κ. Πλούταρχου Πάστρα, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί αλλά και τη βοήθειά της στην τακτοποίηση καθισμάτων, στην προσφορά δροσερού νερού στους παρευρισκόμενους (το κατάστημα είχε ετοιμότητα για λίγα άτομα..γι' αυτό εγώ ευθύνομαι). Στο επόμενο υγεία να έχουμε θα είμαστε έτοιμοι αφού είναι αρκετοί οι φίλοι που μου στέλνουν ακόμη μηνύματα καθώς για έκτακτους λόγους δεν ήρθαν.

H μαθήτρια Γεωργία (από το Νεοχώρι) που τακτοποίησε τα προγράμματα, έβαλε κι αυτή τη νότα της.

Υπεύθυνος ο ρόλος της Σωτηρίας η οποία με χαρά δέχτηκε να αναλάβει την προώθηση του δίσκου (usb).

Φυσικά, καταλυτικός ο ρόλος της Έλλης και της Κωνσταντίνας που αποδέχτηκαν την πρόταση για απαγγελία..κάτι που ήθελα καθόσον πιστεύω ότι πρέπει να δίνουμε βήμα σε νέα παιδιά που δεν είναι ηθοποιοί ή τραγουδιστές, που δεν έχουν διδαχθεί ορθοφωνία όπως συνηθίζεται.

Δεν αναφέρομαι στη σπουδαία βοήθεια της βαφτιστήρας μου και του Παν , καθόσον η οικογένεια και η πνευματική οικογένεια εννοείται πως συμμετέχει και συνδράμει σε όλα.

Τέλος, μικροί και μεγάλοι που βοήθησαν στη μεταφορά των δώρων!

ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ - ΤΥΧΟΝ ΛΑΘΗ 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα εξαιτίας κάποιων αντιξοοτήτων (ήταν προγραμματισμένη πριν από εύλογο χρονικό διάστημα αλλά ματαιώθηκε τελευταίες μέρες λόγω κάποιων σοβαρών προβλημάτων του φορέα που θα βοηθούσε) γι' αυτό και για εμάς που προσπαθούμε για το καλύτερο υπήρχαν πράγματα που θα θέλαμε να είναι καλύτερα.Ευχόμαστε στην επόμενη συνάντηση με τον πεζό λόγο στο προσκήνιο.

 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ήταν δύσκολο, γιατί ήταν ξαφνικό..να πρέπει να γίνει τελευταία ώρα.Πολλά προβλήματα, πολύ στρες..Έτσι θα προτιμούσα να μεταφερθεί για κάποιο άλλο διάστημα ώστε να έχουμε τον χρόνο να προετοιμαστούμε. Όμως η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη και στην κυκλοφορία του πρώτου δίσκου της υπέροχης κι αγαπητής  μουσικού - συνθέτριας Αγγελικής Πρέζα, η οποία είχε προετοιμαστεί ειδικά για αυτό το ταξίδι!Έτσι έπρεπε να γίνουν όλα κι ας ήταν τελευταία στιγμή!

 ΑΠΟΗΧΟΣ

Αυτό όμως που μένει είναι ένας γλυκός γλυκός απόηχος, αγάπης, μουσικής, ποίησης, ενός υπέροχου ανθρώπινου κλίματος που γνωστοί και άγνωστοι συνυπάρξαμε τόσο μα τόσο αρμονικά. Επίσης οι πανέμορφες εντυπώσεις για την ερμηνεία της Αγγελικής μας, οι άπειρες ευχές για τη γιορτή μου!Ίσως τελικά ήταν για να αποδειχτεί,πως μετά από κάθε δυσκολία προκύπτει η χαρά.

Ας είμαστε καλά κι ας μας συμβαίνει η ανατροπή του προγραμματισμού σε όλα για όμορφους σκοπούς!!

ΑΓΑΠΗ - ΚΑΛΟΣΥΝΗ- ΧΑΡΑ- ΥΓΕΙΑ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. 

Υ.Σ Αν μου διέφυγε κάτι πιστεύω ότι δικαιολογούμαι καθόσον ειλικρινά με συγκινήσατε!!

Όσοι ήθελα αληθινά να έρθουν και δεν τα κατάφεραν, εύχομαι να είναι καλά στην επόμενη συνάντηση. Καλή διάθεση και μακροημέρευση να υπάρχει.


 








 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

25η Μαρτίου 2024.Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας "Ο Σπάρτακος".

  Όπως γνωρίζουν οι φίλοι μου, αυτός εδώ ο ιστότοπος αποτελεί για πολλά θέματα, αρχείο. Έτσι συμβαίνει και με τις δραστηριότητες του Ομίλου ...