Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Σκέψεις για διάφορα θέματα.

Σήμερα επέλεξα φωτογραφίες από άλμπουμ της αγαπημένης μου Όλγας Μπακοπούλου.Στη σελίδα της, bacopoulou.com μπορείτε να ταξιδέψετε μέσω σεναρίων, διηγημάτων , βιβλίου καθώς και φωτογραφιών.
Όπως έχει αναφερθεί σε προγενέστερες αναρτήσεις μου, προτιμώ να εκφράζω τις σκέψεις μου καθώς και τις απόψεις μου για διάφορα θέματα από αυτή τη σελίδα. Όποιος επιθυμεί να εκφράσει τη δική του άποψη, έχει τη δυνατότητα μέσω της  υποβολής σχολίων ή ακόμη μέσω της ανάρτησης που θα ακολουθήσει facebook.
Ξεκινώντας από την παγκόσμια κοινωνία, δεν μπορώ να μην εστιάσω την ανησυχία μου για την πολύ μεγάλη αύξηση της επικινδυνότητας σε τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη. Όλος ο κόσμος θα  μπορούσε να ζει όμορφα, να πιστεύει αυτό που θέλει χωρίς βία. Είναι τόσο απάνθρωπη αυτή η λέξη, που έχει θρονιαστεί σχεδόν σε όλη τη γη. Οι επιπτώσεις τραγικές. Θύματα νεκροί και ζωντανοί, ξεριζωμός, μίσος, εκδίκηση....όλα όσα μπορούν να ταράζουν τις ψυχές και τις ζωές μας. Ο φανατισμός που οδηγεί στη βία, είναι μια λέξη ακόμη που καταλύει τη δημοκρατία.
Τα αυξανόμενα κρούσματα ληστειών και κλοπών, κάκιστο φαινόμενο. Γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι οδηγούνται εκεί; Βασική έλλειψη παιδείας και λιγότερο έλλειψη αγαθών. Τολμώ να πω, ότι πολλές φορές η πρόκληση από κάποιους  έχοντες , λαβώνει τις ψυχές. Τολμώ να πω ότι τα θύματα είναι πάρα πολλά. Οι μεν χάνουν τα αγαθά τους , οι δε ουσιαστικά έχουν χάσει τη ζωή τους. Σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίζω αυτή την πράξη. Απλά νομίζω πως κανείς δεν ξεκινάει τη ζωή του με όνειρο να μπαινοβγαίνει στη φυλακή.
Επίσης τραγικότατη μορφή λαίλαπας είναι τα τροχαία δυστυχήματα. Η επιπόλαιη οδική συμπεριφορά έχει ....δεδομένα αποτελέσματα. Ας παραδειγματιστούμε από όλα όσα συμβαίνουν. Ας σκεφτούμε ότι η ζωή ακόμη και με τις μπόρες της, είναι όμορφη. Παρατηρώ σχεδόν καθημερινά τους οδηγούς ΙΧ και δικύκλων να παραβιάζουν το φανάρι που τους απαιτεί να σταματήσουν. Απίστευτη η νευρική εικόνα που παρουσιάζουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Αυτή η ετοιμότητα για παρανομία και  καυγά, εάν ήταν ετοιμότητα για φιλάνθρωπες πράξεις, για εκδηλώσεις αγάπης, ειλικρινά ο ανθρώπινος πόνος θα μειωνόταν στο ελάχιστο.
Η βασιλεία της αλαζονείας στις μέρες μας, είναι ένα χαρακτηριστικό σε πάρα πολλούς , που οδηγεί την κοινωνία προς τα πίσω...που αποτελεί τροχοπέδη για κάθε ομαδική κίνηση, για το κοινό καλό.  Άνθρωποι που επιδιώκουν την ενασχόλησή τους με τα κοινά και αποδεικνύουν με τις πράξεις τους το αντίθετο. Αντί να ενώσουν την κοινωνία και να κοινωνούν την πρόοδο που έρχεται με την ομόνοια, βοηθούν να την διασπάσουν με κίνητρο την ψηφοθηρία, με στόχο την προσωπική προβολή.
Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερα άρθρα δημοσιεύονται σύμφωνα με τα οποία αμφισβητείται η Ελληνική Επανάσταση, η θέση του Λαβάρου της Αγίας Λαύρας, η ύπαρξη των Κρυφών Σχολείων, η δύναμη της πίστης, το γεγονός της Μικρασιατικής Καταστροφής, η Γενοκτονία των Ποντίων και άλλα ιστορικά και εθνικά μας στοιχεία. Πολλοί υποστηρικτές αυτού του ρεύματος, αναρωτήθηκαν ποτέ...γιατί προσπαθούν σήμερα μετά μανίας κάποιοι για την διαγραφή όλων των παραπάνω; Άλλοι πάλι προσπαθούν να πείσουν τους πιστούς Χριστιανούς της Ορθοδοξίας, για τα λάθη αυτής..Αν εννοούν τις μη σωστές συμπεριφορές κάποιων εκπροσώπων θα συμφωνήσω. Απλά θυμίζω, ότι σε καμιά ομάδα, σε κανέναν φορέα δεν είναι όλοι καλοί ή όλοι κακοί. Εκτός αυτού όταν κάτι το πιστεύεις το ακολουθείς, όταν δεν το πιστεύεις αδιαφορείς. Γιατί λοιπόν αφού δεν πιστεύετε, δημιουργείται διάφορα θέματα στους υπόλοιπους;
Παρατηρώ σχεδόν σε όλους τους χώρους, ακόμη και σήμερα, αρκετοί να επιδιώκουν την άνοδό τους μέσω γνωριμιών (μέσον). Πόσο φτωχή αντίληψη. Πόσο ανάξια συμπεριφορά. Εδώ εντάσσεται και η προσπάθεια αρκετών γονιών, οι οποίοι αποκτούν το "άριστα" του ή των παιδιών τους, με τη δραστηριότητα του φορέα που ονομάζεται "Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων". Οι εκπαιδευτικοί που παρασύρονται και ικανοποιούν τα αιτήματα, υποβαθμίζουν τις γνώσεις τους αλλά και το ήθος τους. Γονείς μην καταστρέφεται την ψυχή των παιδιών. Η ζωή κρύβει απίστευτα παιχνίδια και πρέπει να είναι έτοιμα γι' αυτά...
Πολλοί από εμάς έχουμε μάθει να δίνουμε, κάποιοι δεν το έμαθαν ποτέ. Ο καθένας πορεύεται με τα δεδομένα του, με ότι πήρε απ' την οικογένειά του. Όσοι δεν γνωρίζετε τι σημαίνει προσφορά στον συνάνθρωπο μην προσπαθείτε να δώσετε μια εξήγηση του τύπου "γιατί βοηθάει το ζευγάρι που εργάζεται, κρατώντας του τα παιδιά; ; Άρα τα υιοθέτησαν" ή "γιατί πηγαίνουν φαγητό στη γιαγιά που είναι άρρωστη; Για να της πάρουν την περιουσία". Μάθετε πως εκτός απ' τον μικρόκοσμό σας, υπάρχει ένα μέρος της κοινωνίας που προσπαθεί να κάνει τα πιστεύω της, πράξεις. Η ενασχόληση με τα δικά σας είναι το καλύτερο. Επίσης στο θέμα των παιδιών, υπάρχουν άνθρωποι που από άποψη δεν ακολούθησαν τις τεχνητές μεθόδους απόκτησης παιδιών, καθώς και το δρόμο της υιοθεσίας. Εάν κοιτάξετε μέσα από την πόρτα σας, όπως έλεγε και η μάνα μου, δε θα σας μένει χρόνος να ασχολείστε με τους άλλους!΄!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θεσσαλονίκη,Μονή Βλατάδων.

Εικόνες από έναν πανέμορφο και πολύ αξιόλογο χώρο, έναν ακόμη πολιτισμικό και ιστορικό θησαυρό της χώρας μας.Τη Μονή Βλατάδων που πρόκειται ...