Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ηλιοβασίλεμα στο Ιόνιο!

Το ταξίδι του ήλιου κατά το δειλινό, όπως αποτυπώθηκε από απλή φωτογραφική μηχανή, χωρίς καμία τεχνική παρέμβαση...από το πανέμορφο χωριό Κάστρο του Νομού Ηλείας, του Δήμου Ανδραβίδας -Κυλλήνης!ο ήλιος κρύβεται πίσω από την Κεφαλλονιά. Σ' αυτό το αφιέρωμα προτίμησα τις λίγες πληροφορίες για αυτό το λατρεμένο ανά τον κόσμο φαινόμενο...Έδωσα έμφαση στο φωτογραφικό υλικό, ως στιγμές χαλάρωσης και ονείρων!!
 
...Ηλιοβασίλεμα, φυσικό φαινόμενο...ή μαγική ώρα... Άπειροι καλλιτέχνες προσπαθούν ανά τους αιώνες να αποτυπώσουν τη μοναδική ώρα, που η μέρα κλείνει...το σούρουπο, το δειλινό, τη δύση, το ηλιοβασίλεμα ή το βασίλεμα απλά..
...ηλιοβασιλέματα γεμάτα αναμνήσεις..
...στον Άγιο Σπυρίδωνα ένα δειλινό...
...Ηλιοβασιλέματα της ζωής μας μετρημένα, σε κόκκους σκόνης κρυμμένα στον ωκεανό
Πως μου ανοίγετε τα μάτια τα θλιμμένα, πόσο με κάνετε γλυκά να τραγουδώ...
....ακρογιαλιές δειλινά....
..ένα δειλινό.....
απλά λίγοι στίχοι από τους άπειρους...
 



Κατά τη δύση ο Ήλιος κρύβεται κάτω από το δυτικό ορίζοντα. Είναι το αποτέλεσμα της Γης που γυρίζει. Στην πραγματικότητα όπως αναφέρεται στην αστρονομία, την αρμόδια επιστήμη, είναι η στιγμή στην οποία η άκρη του Ήλιου που ακολουθεί εξαφανίζεται κάτω από τον ορίζοντα.Την ώρα του βασιλέματος ο Ήλιος είναι μια διάμετρο κάτω από τον ορίζονται...λόγω τη ατμοσφαιρικής διάθλασης.
 























   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

25η Μαρτίου 2024.Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας "Ο Σπάρτακος".

  Όπως γνωρίζουν οι φίλοι μου, αυτός εδώ ο ιστότοπος αποτελεί για πολλά θέματα, αρχείο. Έτσι συμβαίνει και με τις δραστηριότητες του Ομίλου ...