Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

O αποχαιρετισμός του ταξιδιού.


Μετά από επιθυμία φίλων της Ελλάδος και του εξωτερικού παρουσιάζω σ' αυτήν την σελίδα τον αποχαιρετισμό της Δευτέρας στον μεγάλο μου αδερφό.

"17 χρόνια διαφορά είναι αυτά...διαφορετική σχέση..
Οι χριστιανοί, πολλοί φιλόσοφοι, μεγάλες προσωπικότητες λένε πως θάνατος δεν υπάρχει..αλλά η μετάβαση της ψυχής στην αιωνιότητα αφήνοντας την ύλη, το φθαρτό σώμα.
Τα δάκρυα της οικογενείας μας είναι δάκρυα χαρμολύπης, χαράς γιατί έφυγε τόσο γαλήνια και λύπης γιατί δεν πρόσεξε τον εαυτό του αλλά θυσιάστηκε για αυτόν τον τόπο, για όλους εδώ, για τους άλλους...
Συνήθως αυτές τις στιγμές όλοι λέμε ευχές όπως "καλό ταξίδι", "καλόν παράδεισο", "καλή Ανάσταση".. εγώ πάντοτε αναφέρω τα αγαθά που μας αφήνει ένας άνθρωπος.
΄Έτσι .
Εύχομαι να πάρουμε την πάναγνη ψυχή του!
Την άδολη, γνήσια Αγάπη του για όλους!
Τον ανιδιοτελή πατριωτισμό του!
Την ατελείωτη φιλανθρωπία του!
Τον αληθινό μα απολύτως αληθινό χριστιανισμό του (εννοώντας πίστη...απλά η ώρα ήταν δύσκολη..)
Για όσους τον λοιδόρησαν λόγω του μέρους της ψυχικής ασθένειας (ευαισθησία ουσιαστικά μια διάνοιας..) θέλω να πω ότι τις ασθένειες δεν τις αγοράζουμε ούτε τις ενοικιάζουμε..Αντιθέτως ¨ενοικούντες είμαστε όλοι μας στην γη"..Όλοι έχουμε τέλος..Εύχομαι η αγάπη του να προστατεύει κι όλους αυτούς.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτάφιοι 2024.

Επιτάφιος, η κορύφωση του Θείου Δράματος, ο πόνος και το μοιρολόι, η αναμνήσεις που τρέχουν για τον καθένα μας.. Και φέτος με τη βοήθεια των...