Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Στον απόηχο της 5ΗΣ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑΣ.


Η 5Η ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία άνευ υπερβολής!
Με ένα Δ.Σ που δεν είχε κλείσει δυο εβδομάδες από τη σύστασή του (που συνεπάγεται αργοπορημένες διαδικασίες γενικά) με τις μεγάλες εορτές  των Αγίων Πέτρου και Παύλου, των Αγίων Αποστόλων, με εσπερινό στον οικισμό της 117 Π.Μ υπό την παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας και ως εκ τούτου την δεδομένη απουσία (μας ενημέρωσαν γι' αυτό) αρκετών εκ των επισήμων καθώς και συμπολιτών.
Ως επιτυχία θεωρείται η παρουσία του κόσμου, η παρουσία - επίσκεψη των επισήμων εν μέσω προεκλογικών υποχρεώσεων, εν μέσω αρκετών κοινωνικών υποχρεώσεων (γάμων και βαφτίσεων όπως συνηθίζεται το καλοκαίρι).
Ως επιτυχία θεωρείται η συμμετοχή των εκλεκτών φίλων με τα εξαιρετικά άλογά τους που προσήλθαν από άλλα μέρη εκτός Ηλείας.
Ως επιτυχία θεωρείται η παρουσία των ΣΠΑΡΤΑΚΙΣΤΩΝ σε δυο ομάδες...αν σκεφτεί κανείς τη συνεχή 10ημερη συμμετοχή τους στην προετοιμασία του Ιππικού Κέντρου της Ανδραβίδας.
Ως επιτυχία θεωρείται ο απόηχος στην κοινωνία της Ανδραβίδας και εκτός αυτής, τα διά ζώσης, διά τηλεφωνημάτων, διά μηνυμάτων συγχαρητήρια.
Ντοκουμέντα τα αφιερώματα του τύπου, των διαδικτυακών μέσων καθώς και οι φωτογραφίες με τα βίντεο.

Ο κάθε άνθρωπος , η κάθε ομάδα (σύλλογος, όμιλος, φορέας γενικότερα) προσπαθεί για το κοινό καλό από το δικό του μετερίζι.
Όλοι μπορούν να προσφέρουν αρκεί να διακατέχονται από ήθος και αξίες.
Όλα αυτά τα χρόνια ως μέλος του Ομίλου Φιλίππων Ανδραβίδας "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ" παρατηρώ ανθρώπους με άδολη (κυριολεκτικά) αγάπη για το άλογο καθώς και για την ιππική παράδοση της Ανδραβίδας καθημερινά μέσα από αγώνα λόγω εργασιών, υποχρεώσεων, δύσκολων εποχών να προσπαθούν για το καλύτερο.
Έχουν καταφέρει πολλά για τα πέντε χρόνια λειτουργίας τους!Από τις πάμπολλες παρουσίες τους ανά την Ελλάδα έως τη συμμετοχή τους στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης Zootechnika,από την πραγματοποίηση της ετήσιας θερινής εκδήλωσής τους μέχρι την παρουσία τους σε ιππική πασίγνωστη έκθεση της Ιταλίας .
Φυσικά οι στόχοι συνεχίζονται..
Δεν λειτουργούν ως εχθροί προς κανέναν...αλλά ως ταξιδευτές της ιππικής ιστορίας, ως λειτουργεί του αληθινού εθελοντισμού και της προσφοράς.




Οφείλω ως πολίτης, ως μέλος του Ομίλου, ως άνθρωπος γενικότερα που πάντα προσπαθώ να λειτουργώ ως πυροσβέστης στις ανθρώπινες σχέσεις, που πάντα προσπαθώ με όσο καλύτερους τρόπους μπορώ να "ξορκίζω το κακό" κάθε συμπεριφοράς που ξεκινά από διάφορα προβλήματα για τον καθένα..ευχόμενη ότι καλύτερο για όλους, να αναφέρω τα παρακάτω σχετικά με όσα αυτές τις μέρες υπέπεσαν στην αντίληψή μου από κάποιους που ποτέ δεν θα πάψουν να υπάρχουν στις κοινωνίες..
Το τραπέζι που συνηθίζεται μετά το πέρας της εκδήλωσης προς τιμήν όσων από τους φίλους μας τίμησαν φέρνοντας τα άλογά τους ώστε να συμμετέχουν στην εκδήλωση, δεν αποτελεί "πανηγύρι" με την υποτιμητική έννοια αλλά δείγμα της ελληνικής, της ανδραβιδέικης φιλοξενίας!

 Η παρουσία του κόσμου ήταν ορατή από όλους, ως εκ τούτου κάθε βίντεο που δημιουργήθηκε μετά το πέρας της εκδήλωσης αποτελεί απλά μια κακοήθη ενέργεια και τίποτα παραπάνω.
Αποτελεί αδίκημα για όσους γνωρίζουν τη νομοθεσία και την ευθύνη τη φέρει άτομο ή φορέας ...
Δεν είναι όμορφες ενέργειες να προσπαθούμε να σπιλώσουμε την αλήθεια..
Θετική, καλή, αξιοπρεπής ενέργεια θεωρείται η προσπάθεια αυτοβελτίωσης..
Η ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ όπως και κάθε άλλη εκδήλωση ιππικών φορέων της Ανδραβίδας είναι επίσημη αφού πραγματοποιείται κάτω από τις νομότυπες διαδικασίες.
Η ΙΠΠΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ είναι η επί χρόνια δραστηριότητα που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου και όλοι την στηρίζουμε.
Κανείς μας δεν είναι τέλειος ούτε άνθρωποι, ούτε ομάδες αυτών...όλοι προσπαθούμε!
Ας αφήσουμε ότι συννεφιάζει τις κοινωνίες κι ας προσπαθούμε να προσφέρουμε με Αγάπη, Πίστη, σεβασμό....αυτοσεβασμό πάνω από όλα!
















Υ.Σ Λόγω προβλήματος που αντιμετωπίζω με το διαδίκτυο οι φωτογραφίες είναι τυχαίες από το βράδυ της εκδήλωσης και όχι κατόπιν επιλογής.
Τέλος, με αληθινή αγάπη και σεβασμό προς όλους!!
το κοινό καλό θέλει ευγενείς σκοπούς!!

4 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να τονίσω πώς η εκδήλωση έχει βιντεοσκοπηθεί και έχει μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο από την αρχή έως το τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Νίκο.Τα ντοκουμέντα απαιτούνται για όλα τα θέματα!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Βασίλη.Όποιος με γνωρίζει κατανοεί πως ότι γράφω το εννοώ.Ας αγωνιζόμαστε κι ας προσπαθούμε για το καλό της κοινωνίας ξεκινώντας από την αυτοβελτίωσή μας.

      Διαγραφή

Επιτάφιοι 2024.

Επιτάφιος, η κορύφωση του Θείου Δράματος, ο πόνος και το μοιρολόι, η αναμνήσεις που τρέχουν για τον καθένα μας.. Και φέτος με τη βοήθεια των...