Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Ανδραβίδα!

Το βράδυ της 26ης Αυγούστου στην πανέμορφη πλατεία της Ανδραβίδας και μπροστά από τον φράγκικο ναό της Αγίας Σοφίας με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε μια πραγματικά υπέροχη χορευτική παράσταση...
Συγκεκριμένα η ΕΣΤΙΑ ο Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας & Πεδινής Ηλείας οργάνωσε ένα Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού με νότες, τραγούδια, ρυθμούς και χρώματα από την Αργεντινή και την Βολιβία.
 
   Δεν μεταφέρονται με λέξεις οι εντυπώσεις ...μόνο όσοι παρευρέθηκαν μπορούν να καταλάβουν.
Η αισθαντική μουσική με τους καταπληκτικούς γεμάτους συναισθηματικά ψηφιδωτά ζωής.. στίχους (για όσους γνωρίζουμε ισπανικά ), οι φορεσιές με τα έντονα χρώματα και τα ποικίλα σχέδια, η κίνηση και τα εκφραστικότατα πρόσωπα των μελών των χορευτικών πιστεύω πως θα μείνουν ολοζώντανα στην καρδιά μας!
Την Ελλάδα εκπροσώπησαν επάξια σύλλογοι από το Βαρθολομιό, το Στρούσι με τα υπέροχα χορευτικά τους που μας ταξίδεψαν στην Θράκη και στην νησιωτική Ελλάδα, καθώς και το χορευτικό  τμήμα της ΕΣΤΙΑΣ που τίμησε με λεβεντιά τους χορούς του Μοριά.
Αξίζουν πραγματικά συγχαρητηρίων όλοι!! από αυτόν που είχε την ιδέα, αυτούς που φρόντισαν για την υλοποίησή της μέχρι εκείνους που βοήθησαν και φυσικά αυτούς που συμμετείχαν!
Δεν συνηθίζω να γράφω και να λέω παραπάνω από όσα αισθάνομαι και πιστεύω! Μπράβο σε όλους που έδωσαν αυτόν τον ξεχωριστό παλμό και την επαφή με μια διαφορετική αλλά θαυμάσια κουλτούρα στην κοινωνία της Ανδραβίδας!




































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσκεψη στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού.

Ένας νέος χώρος πολιτισμού στην Αθήνα, είναι διαθέσιμος πλέον για το κοινό.  Πρόκειται για το  Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού που βρί...