Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Εκδηλώσεις παρουσιάσεων βιβλίων.Απόψεις ενός ακροατή,αναγνώστη.

Γραφόμενα για τα λογοτεχνικά ενδιαφέροντα σε δυο αναρτήσεις που αποτελούν σκέψεις χρόνων μετά από παρατήρηση...και δεν αφορούν κάποιο συγκεκριμένο γεγονός..
1η ανάρτηση
Παρουσιάσεις βιβλίων..
...έχοντας παρακολουθήσει κυριολεκτικά πάρα πολλές παρουσιάσεις βιβλίων φίλων καθώς και άλλων συγγραφέων, ποιητών, λογοτεχνών πιστεύω πως μπορώ να εκφέρω κάποιες απόψεις από τη θέση του ακροατή, αναγνώστη.
Αρχικά νομίζω πως ο σεβασμός και η εκτίμηση προς το αναγνωστικό κοινό και τους ακροατές που παρευρίσκονται στην εκάστοτε εκδήλωση πρέπει να αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος ως προς τον τρόπο πραγματοποίησής της (χρονική διάρκεια, τόπος, χώρος). 


 Ένα "πνευματικό παιδί" που γεννιέται και θέλουμε να το γνωρίσουν οι φίλοι,ο κόσμος γενικότερα δεν αποκτά μεγαλύτερη αξία με το να μιλήσουν γι' αυτό δυο ώρες (ενίοτε και παραπάνω) οι καλεσμένοι του πάνελ.Το ίδιο ισχύει και για τον δημιουργό.Η αξία θα φανεί με τον καιρό από την ποιότητα της ύλης, από την συμπεριφορά του γράφοντος. Μια παρουσίαση που δεν διαρκεί πολύ σε χρονικό διάστημα προσφέρει τη δυνατότητα της συζήτησης και της γνωριμίας του δημιουργού με το κοινό. Αυτό ανήκει στην ποιότητα... και όχι η εικόνα που πάρα πολλές φορές έχω παρατηρήσει του τύπου κάποιοι να έχουν κυριολεκτικά αποκοιμηθεί, άλλοι να προσπαθούν να κρατηθούν ξύπνιοι, άλλοι να κοιτάζουν επιδεικτικά το ρολόι τους μουρμουρίζοντας και το χειρότερο....κάποιοι να φεύγουν πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα (αυτό κατ' εμέ είναι το χειρότερο).
Πάντα με την αγάπη μου και το σεβασμό προς όλους.
Ας μην ξεχνάμε τα αρχαίο ρητό
"Παν μέτρον άριστον"


 
Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επιτάφιοι 2024.

Επιτάφιος, η κορύφωση του Θείου Δράματος, ο πόνος και το μοιρολόι, η αναμνήσεις που τρέχουν για τον καθένα μας.. Και φέτος με τη βοήθεια των...